Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τρία αναπάντητα ερωτήματα της Ρ. Δούρου στην Κάθριν Αστον



Τρία ερωτήματα απηύθυνε η Ρένα Δούρου στην ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον, κατά την πρώτη ημέρα της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την κοινή Εξωτερική πολιτική και πολιτική Ασφάλειας και την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας, που διεξάγεται στην Πάφο, στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας, (9 και 10 Σεπτεμβρίου).

Η Ρένα Δούρου είχε σύντομη συνάντηση με την κύπρια υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, στο περιθώριο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης στην Πάφο. Οι δύο κυρίες συμφώνησαν στην άμεση ανάγκη αντι
Η Ρένα Δούρου είχε σύντομη συνάντηση με την κύπρια υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, στο περιθώριο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης στην Πάφο. Οι δύο κυρίες συμφώνησαν στην άμεση ανάγκη αντιμετώπισης από την ΕΕ του κύματος προσφύγων από τη Συρία.
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έθεσε το ερώτημα, πώς θα «απογαλακτιστεί από τον Ατλαντισμό και τη νατοϊκή ατζέντα» προκειμένου να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια «πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική». «Σήμερα η ΕΕ χρειάζεται μια αυτόνομη εξωτερική πολιτική, μακριά από τον ατλαντισμό στη βάση ενός ανεξάρτητου συστήματος ασφαλείας με στόχο: α) την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τις γειτονικές χώρες και β) τη μείωση των εξοπλισμών», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.
Δεύτερον, η Ρ. Δούρου έθεσε το ερώτημα των επόμενων κινήσεων της ΕΕ σε σχέση με τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου ερώτημα στο οποίο η Κ. Άστον, απέφυγε να απαντήσει.
Τέλος, στο ερώτημα σχετικά με την πρακτική ευρωπαίων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπως του κ. βαν Ρομπέι, «με τον οποίο διοριστήκατε την ίδια περίοδο», να επιλέγουν τους συνομιλητές τους στα διεθνή ταξίδια που πραγματοποιούν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, όπως αυτό στην Αθήνα, «όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα», η κ. Άστον απέφυγε να πάρει θέση, παρατηρώντας ότι είναι σίγουρη ότι ο κ. βαν Ρομπέι προσπαθεί, «όπως και η ίδια», για τις πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου