Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σου πω..



Μια και προσφάτως είχα γενέθλια και το πήρα απόφαση πως όχι μόνο δεν είμαι πια παιδούλα αλλά οσονούπω δε θα ανήκω και στα νεανικά κοινά της τηλεόρασης, δράττομαι της σημερινής ημέρας να σου πω λατρεμένε αναγνώστη μερικά λογάκια που θα ήθελα πολύ να μου έχει πει και μένα κάποιος σε διάφορες στιγμές [ανεξάρτητα με το ότι αποκλείω να τον λάμβανα υπόψη μου, διότι η ορμή της περιστασιακής εμμονής είναι τόσο δυνατή που σπανίως κατορθώνει να πετύχει κάποιος καταλυτικό ρήγμα σωτηρίας].

1. Στη ζωή θα κάνεις μαλακίες. Πολλές. Αν δεν κάνεις, δεν ζεις. Ή ζεις απόλυτα προστατευμένος. Άρα δε ζεις. - Και θα φας χαστούκια και θα δώσεις. Move on. Έτσι ενηλικιώνεται ο άνθρωπος κι έτσι εφαρμόζει κάθαρση στα περιβάλλοντα του.

2. Τις πίκρες σου να τις θρηνείς με ημερομηνία λήξης. Τίποτα δεν διαρκεί. Όχι επειδή εσύ θα αποφασίσεις έτσι αλλά επειδή έτσι λειτουργεί η ζωή, το σύμπαν. Το σύμπαν είναι αυτό που θα σε χαστουκίσει να συνέλθεις. Πρόλαβε το.

3. Ναι, είναι Κοελίδικη παράνοια να χαμογελάς περιμένοντας το θαύμα ή να βιώνεις ένα μόνιμο σύνδρομο Πολυάννας, όμως η αλήθεια είναι πως η ζωή είναι κβαντική. Δια της παρατηρήσεως επεμβαίνεις στο αποτέλεσμα. Δια της συμμετοχής δε, φέρεις μεγαλύτερη δυνατότητα να προκαλέσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

4. Όταν χάσεις έναν δικό σου άνθρωπο θα ενηλικιωθείς. Όποια κι αν είναι η ηλικία σου θα νοιώσεις σαν 18 που έγινε σε μια μέρα 68. Δύσκολο το ξύπνημα. Το ράπισμα μεγάλο. Προχώρα. Αυτό θα ήθελε και ο άνθρωπος σου. Να σε δει να ζεις χωρίς αυτόν αλλά μαζί μ'αυτόν πιο συνειδητά από ποτέ.

5. Οι επιλογές που μας καθορίζουν είναι τα Όχι μας. Τα Ναι είναι ο συμβιβασμός μας. Χρειάζεται το Ναι αλλά δεν προϋποτίθεται για όποια επιτυχία.

6. Μη στρουθοκαμηλίζεις. Σε γνωρίζουν και άλλοι εκτός από εσένα. Συχνά σε γνωρίζουν περισσότερο από ό,τι εσύ εσένα.

7. Οι φίλοι σου δε θα είναι πάντα σύντροφοι ζωής. Να τους δικαιολογείς και να τους συγχωρείς. Αλλά να μη ξεχνάς. Για να προλαβαίνεις τα άσχημα. Κι αν θέλουν να φύγουν, να τους αφήνεις.

8. Να μην πιστεύεις όσους μόνο σε χειροκροτούν. Αυτό το λάθος μην το κάνεις πολλές φορές. Δε θέλει πολύ να γίνει το χειροκρότημα ξανάστροφο χαστούκι.

9. Να έχεις ενδιαφέροντα. Πολλά. Βιβλία, μουσική, γυμναστική, χορός, μοντελισμός,  μουσική, ταξίδια, σπουδές. Δεν υπάρχει πιο βαρετός άνθρωπος από αυτόν που δεν έχει να σου πει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι που να λέγεται με ενθουσιασμό. Με σπίθα. Κι αυτά τα ενδιαφέροντα θα είναι ίσως η σωτηρία σου τις ώρες ή τις μέρες που η ανάσα σου θα πνίγεται.

10. Να σέβεσαι όσους σε σέβονται. Να θαυμάζεις και να εκτιμάς. Αυτός θα είναι ο έρωτας. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι έρωτας. Είναι παγίδα.
 e- diva 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου