Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σε Αλβανία και Λευκορωσία επεκτείνεται η Goody's


Διείσδυση στην αγορά της Λευκορωσίας και της Αλβανίας υλοποιεί η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα εστίασης, Goody's, θέτοντας σε λειτουργία στις αρχές του 2013 κατάστημα της στην πόλη του Μινσκ, το οποίο θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η αλυσίδα επεκτείνεται στη Λευκορωσία, ως αποτέλεσμα συμβολαίου συνεργασίας, που υπέγραψε με ισχυρό τοπικό εταίρο. Ανάλογη πρωτοβουλία, δηλαδή σύναψη συμβολαίου με τοπικούς εταίρους, έχει υλοποιήσει και για τις αγορές της Αλβανίας, Κοσόβου, Μαυροβουνίου και ΠΓΔΜ.

Το πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας είναι το πρώτο Goody's στα Τίρανα της Αλβανίας, το οποίο λειτούργησε την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ στη γειτονική χώρα θα δημιουργηθεί και το πρώτο Everest μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012. Εντός Ελλάδας, η Goody's προχώρησε σε μία χωρίς προηγούμενο στην πολυετή ιστορία της, κίνηση να διακόψει αιφνίδια τη συνεργασία της με επτά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διαχειρίζεται συγκεκριμένος franchise.

Σύμφωνα και με ολοσέλιδη ενημερωτική καταχώριση της αλυσίδας, η διοίκησή της επισημαίνει πως τα επτά σημεία δεν ανήκουν πλέον στο δίκτυό της, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι όφειλε να το κάνει για να προστατέψει τους καταναλωτές, τους συνεργάτες και τους χιλιάδες εργαζομένους, που απασχολεί σε ολόκληρο το δίκτυό της.

Προϊόντα

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.

Η απώλεια αυτή των επτά καταστημάτων διαμορφώνει το μέγεθος του δικτύου της σε 160 Goody's πανελλαδικά, απ΄ τα οποία 38 είναι στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η αλυσίδα αναμένεται να συμπληρώσει τα κενά με νέα σημεία και ταυτόχρονα προχωρεί σε ανακαινίσεις υπαρχόντων καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αττική το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα λειτουργήσει σημείο Goody's στην Κηφισιά, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα ανοίξει αντίστοιχο σημείο και στη Φιλοθέη. Ακόμη, ανακαινίσεις-μετεγκαταστάσεις έχουν δρομολογηθεί για τα σημεία της Γλυφάδας και του Παγκρατίου, τα οποία θα προσαρμοσθούν στα πλέον σύγχρονα πρότυπα, λειτουργικά και αισθητικά, των καταστημάτων της αλυσίδας.

Συνολικά, φέτος η αλυσίδα θα δαπανήσει κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων καταστημάτων, τη μετεγκατάσταση υπαρχόντων, αλλά και την ανανέωση της εικόνας σε υφιστάμενα.

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου