Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τέξας: Αναγκαστική προσγείωση λόγω νευρικού κλονισμού του πιλότου


Τέξας: Αναγκαστική προσγείωση λόγω νευρικού κλονισμού του πιλότου
To αεροσκάφος της JetBlue μετά την αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τέξας ( Πηγή: AP)
 Τον εξουδετέρωσαν επιβάτες και πλήρωμα του αεροσκάφους
Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια έκπληκτων επιβατών σε αεροπλάνο στις ΗΠΑ. Το αεροσκάφος της JetBlue με προορισμό το Λας Βέγκας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Τέξας, όταν ο πιλότος άρχισε να φωνάζει κατά τη διάρκεια της πτήσης ότι θα συντριβούν.

Οι επιβάτες κάνουν λόγο για «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά του πιλότου και αναγκάστηκαν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ ήδη ο συγκυβερνήτης είχε καταφέρει να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους καθώς αντιλαμβανόμενος την κατάσταση του κυβερνήτη κλείδωσε την πόρτα του πιλοτηρίου όταν αυτός βγήκε κάποια στιγμή έξω, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Η πτήση 191 της JetBlue από τη Νέα Υόρκη προς το Λας Βέγκας μετέφερε 135 επιβάτες.

Επιβάτες δήλωσαν στο CNN ότι ο πιλότος έτρεξε στην πόρτα του πιλοτηρίου, άρχισε να τη χτυπά και να φωνάζει ότι πρέπει να προσγειώσει το αεροσκάφος. Κλειδώθηκε για αρκετή ώρα στην τουαλέτα και όταν βγήκε φώναζε: «Ιράκ, Αλ Κάιντα, τρομοκρατία, θα συντριβούμε όλοι».

Ορισμένοι επιβάτες υποστηρίζουν ότι έκανε λόγο και για βόμβα στο αεροσκάφος.

«Εκείνη τη στιγμή δύο αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον εξουδετερώσουν και στη συνέχεια – πραγματικά από το πουθενά –, περίπου έξι ή επτά δυνατοί άνδρες εισέβαλαν στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, πάλεψαν με τον κυβερνήτη, τον έριξαν στο δάπεδο και τον εξουδετέρωσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ήταν πραγματικά σαν σκηνή από ταινία» είπε μία γυναίκα που επέβαινε στο αεροσκάφος.

Περίπου στις 10:00 το πρωί (τοπική ώρα) ο συγκυβερνήτης που είχε αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Αμαρίλο του Τέξας.

Ένας άλλος πιλότος που έτυχε να ταξιδεύει στην ίδια πτήση και ήταν εκτός υπηρεσίας, μπήκε στο πιλοτήριο πριν από την αναγκαστική προσγείωση και ανέλαβε τη θέση του πιλότου, όταν το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του για το Λας Βέγκας.

Ο πιλότος, ο οποίος φαίνεται να έπαθε νευρικό κλονισμό, μεταφέρθηκε σε κλινική στο Αμαρίλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου