Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οι “μαύρες” βίλες – Ενοίκια ως και 10.000 ευρώ την ημέρα που δεν δηλώνονται στην εφορία

Οι “μαύρες” βίλες – Ενοίκια ως και 10.000 ευρώ την ημέρα που δεν δηλώνονται στην εφορία- Το κόλπο των... φιλοξενούμενων στο σπίτι και τα χρυσά ενοίκια
- Νοικιάζουν ακόμη και υπηρετικό προσωπικό
- Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη,Πάτμος και Κεφαλλονιά οι πρωταθλητές στην παρανομία
- Τουλάχιστον 500 ιδιοκτήτες έπεσαν στα χέρια του ΣΔΟΕΠάρτι εκατομμυρίων ευρώ έχει στηθεί στα ελληνικά νησιά. Οι ιδιοκτήτες υπερπολυτελών κατοικιών νοικιάζουν τα ακίνητά τους χωρίς να δηλώνουν το παραμικρό στην εφορία.
Το ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει τα τελευταία δύο χρόνια 500 περιπτώσεις ιδιοκτητών που νοικιάζουν κυρίως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλλονιά σπίτια με ενοίκια από 300 ευρώ έως και 10.000 ευρώ την ημέρα, αλλά δεν δηλώνουν το παραμικρό έσοδο.
Πρόκειται κυρίως για ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα που μέσω γραφείων του εξωτερικού
κλείνουν πακέτα σε ξένους τουρίστες αποκρύπτοντας τα έσοδά τους.
Οι τουρίστες κυρίως μέσω διαδικτύου βλέπουν και νοικιάζουν το σπίτι και πολλές φορές έχουν τη δυνατότητα να έχουν και υπηρετικό προσωπικό, για το οποίο επίσης δεν δηλώνεται καμία εργασία.
Η προκαταβολή συνήθως κατατίθεται σε λογαριασμό του εξωτερικού και το υπόλοιπο ποσό συνήθως δίδεται από χέρι σε χέρι για να μην καταγράφονται κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο υπολογίζονται στο ένα δισεκατομμύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου