Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Οι Active Member στο 1againstracism.gr: «Τη μάχη κατά των ρατσιστικών διακρίσεων θα τη δίνουμε σε όλη μας τη ζωή»"

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
 
Στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr, την πλατφόρμα της εκστρατείας κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, o B.D. Foxmoor των Active Member μιλά για το «κτήνος» του ρατσισμού και επιλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια ενάντια στη μισαλλοδοξία.
 
 
Είκοσι χρόνια μουσικής δημιουργίας για τους Active Member σημαίνουν είκοσι χρόνια στίχων αιχμηρών, που δεν διστάζουν να σχολιάσουν κάθε πτυχή της ελληνικής πραγματικότητας. Από το «Φυσάει κόντρα» μέχρι το «Σκυλογιοί (new plus version)» ή τη μουσική επένδυση της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν», ο ρατσισμός και τα υπόλοιπα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων έχουν κυρίαρχη θέση στο έργο του συγκροτήματος, το οποίο καθιέρωσε το hip hop στην Ελλάδα και δημιούργησε τo Low Bap.
 
Λίγο πριν από τη συναυλία των Active Member στο Γκάζι, με τίτλο «Τραγούδα μαζί μας να φύγει το σκοτάδι», ο B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) μιλά για το ρατσισμό στο 1againstracism.gr, την πλατφόρμα κατά της ρατσιστικής βίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και επιλέγει τα δικά του αγαπημένα τραγούδια ενάντια στη μισαλλοδοξία.
 
Τι θέση έχει στο έργο σου το θέμα του ρατσισμού, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς;
 
Η προσφυγιά, σαν διήγηση, με επηρεάζει από την αρχή της ζωής μου, πολύ πριν ασχοληθώ με τη μουσική. Μεγάλωσα στη γειτονιά του Φαναρακίου στο Πέραμα, την οποία είχαν δημιουργήσει πρόσφυγες από το Φανάρι. Όσο μεγάλωνα με φώναζαν Τουρκόσπορο, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς, παρόλο που ήμουν τρίτης γενιάς πρόσφυγας. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι αυτή την ιστορία την κουβαλούσα μέσα μου και βγήκε αργότερα και στα τραγούδια.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα 1againstracism.gr!
 
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.
 
Με τιμή,
 
Τομέας Ενημέρωσης
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γραφείο στην Ελλάδα
Τηλ. 210 6756801, Fax. 210 6756800
www.unhcr.gr
www.1againstracism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου