Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Nα δοθεί η λίστα των 1754 μεγαλοοφειλετών στη δημοσιότητα! Οχι άλλη συγκάλυψη και κοροϊδία !!



Ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισχυρίζεται ότι «οι εταιρίες του Ομίλου και ο κ. Δασκαλαντωνάκης είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και εκπληρώνουν εις το ακέραιο τις από το νόμο απορρέουσες σχετικές υποχρεώσεις τους».
 

Απειλεί με αγωγές και προκαλεί τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής να δώσει τη λίστα με τους φοροοφειλέτες στη δημοσιότητα.

Aυτό πρέπει να γίνει, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν. Δύο βουλευτές τουλάχιστον διαβεβαίωσαν δημοσίως ότι το όνομα του πεθερού του υπουργού που χρωστάει μισό δις υπάρχει στη λίστα των 1754 μεγαλοοφειλετών που τους έδωσαν να δουν αλλά δεν τους επέτρεψαν να πάρουν αντίγραφο.

Πρόκειται για την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο κανάλι ΕXTRA3, όταν ρωτήθηκε για την αποκάλυψη της κ. Βόζεμπεργκ παραδέχθηκε ότι «υπάρχει». Επιπλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθης Παναγούλης, με ερώτησή του αποκάλυψε "on air" το όνομα του κ. Δασκαλαντωνάκη.
 
Οι βουλευτές της προηγούμενης Βουλής είδαν τη λίστα των 1754 φοροοφειλετών (συνολικά χρωστούν 15,5 δις ευρώ) αλλά δεν τους επετράπη να λάβουν αντίγραφα ούτε να κρατήσουν σημειώσεις. Το spirospero.gr πριν αποκαλύψει το όνομα ρώτησε τέσσερις ακόμη βουλευτές, που επιβεβαίωσαν την πληροφορία.
Το γραφείο Τύπου του Ομίλου του κ. Δασκαλαντωνάκη, παρουσιάζεται σήμερα, μετά από τέσσερις μέρες και ζητάει τη δημοσίευση της λίστας. Τι έχει συμβεί;

Οι εκδοχές είναι οι εξής:

Πρώτον, να είναι ανενημέρωτο. Δεύτερον, να συνέβη κάτι μαγικό. Τρίτον, να ποντάρουν στην απόφαση να μη δημοσιευτεί η λίστα. Για αυτό ζητάμε τη δημοσίευση της λίστας και παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών να δηλώσει αν υπήρχε βεβαιωμένη οφειλή 500 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν αποκλείεται ο κ. Δασκαλαντωνάκης να προχώρησε σε ρύθμιση του ποσού και για αυτό να δηλώνει ότι είναι φορολογικά ενήμερος.
 
Υπενθυμίζεται ότι όποιος κάνει ρύθμιση τότε θεωρείται φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος. Σε αυτή την περίπτωση η ερώτηση είναι μία: Πως συγκεντρώθηκαν οφειλές μισού δις και κανείς τόσον καιρό δεν ενδιαφέρθηκε για τη φοροδιαφυγή;

spirspero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου