Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου B. Obama για την «προσωρινή διάσωση» της Ελλάδας


Παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου B. Obama για την «προσωρινή διάσωση» της Ελλάδας - Κρατήστε τη χώρα στο ευρώ έως τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου

Εντείνουν τις πιέσεις για τη διάσωση της Ελλάδας και την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent, o ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama  φέρεται να ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Αμερικανοί αξιωματούχοι διαμηνύουν πως εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η εξέλιξη αυτή θα πλήξει το status αλλά και τις ελπίδες για επανεκλογή του Β. Obama στην προεδρεία των ΗΠΑ.
"Η κυβέρνηση Obama αναμένεται να ασκήσει πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην επιτρέψουν τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου", σχολιάζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων της βρετανικής κυβέρνησης.
Κι ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - τον Σεπτέμβριο, η αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει έντονες ανησυχίες. Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται πως αν η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία είναι αρνητική, το γεγονός αυτό θα σημάνει αυτόματα και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου