Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ποινικές διώξεις σε πρώην υπουργούς μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών σε βάρος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC. Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή και αφορά ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού για το έτος 2008.
Υπενθυμίζεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του κ. Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη στη λίστα Λαγκάρντ, μέσω off shore εταιρείας, με αποτέλεσμα να μην έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες ποσό ύψους 117.000 ευρώ.
Ο κ. Βουλγαράκης είχε κληθεί από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Τα όσα ανέφερε όμως δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η υπόθεση στην εισαγγελία Εφετών.
Ποινικές διώξεις όμως ασκήθηκαν και σε ακόμη δύο πρώην υπουργούς. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Πέτρο Δούκα και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου.
Η ποινική δίωξη στον κ. Δούκα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά την αίτηση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού του 2011.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ι. Μωραϊτάκη, είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά στο έτος 2008. Την υπόθεση διαβίβασε στην εισαγγελία Η Επιτροπή Ελέγχου, καθώς ο κ. Παπαντωνίου δεν περιέλαβε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2007 τα 2,2 εκ. δολάρια των συνολικών καταθέσεων που εμφανίζει η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Κουράκου, η οποία εμφανίζονταν μεταξύ των καταθετών της HSBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου