Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Καθηγητής στην Ευελπίδων ο επικεφαλής της "Ελληνικής Πολιτοφυλακής"!


    Τακτικός καθηγητής, που παράνομα εξελίχθηκε από λέκτορας σε αναπληρωτή, είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης που προωθούσε τη δημιουργία της "Ελληνικής Πολιτοφυλακής", καταγγέλλει ο Τάσος Κουράκης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Άμυνας και Παιδείας. Η υπόθεση αφορά το "Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων", που εμφανίζεται ως κοινωφελές ερευνητικό κέντρο, και, όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε "να δημιουργήσει μορφώματα παράνομα και επικίνδυνα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, όπως αυτό της 'Ελληνικής Πολιτοφυλακής'. Η 'Πολιτοφυλακή' θα οργάνωνε ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων που θα αστυνομεύουν τους πολίτες, ακόμη και τους μαθητές εντός των σχολείων".
    Ο Τ. Κουράκης καταγγέλλει ότι εμπνευστής αυτών των μορφωμάτων και διευθυντής του ΕΚΕΟ είναι ο Θ. Λιόλιος, αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και μάλιστα διευθυντής του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών!
    Μάλιστα ο εν λόγω διδάσκων, μολονότι διορίστηκε στη Σχολή Ευελπίδων ως λέκτορας (ΦΕΚ 38Γ/25.2.2005), προσφάτως (ΦΕΚ 724Γ/29.9.2011) εξελίχθηκε απευθείας στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή, παρακάμπτοντας την ενδιάμεση βαθμίδα του επίκουρου, σε αντίθεση με όσα ορίζει ο νόμος 3187/2003 (άρθρο 11, παρ. 1, 2), και μάλιστα σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Στη συνέχεια, λόγω αυτής της παράνομης υπερπήδησης των βαθμίδων, ο Θ. Λιόλιος, ως αναπληρωτής καθηγητής, κατέλαβε τη θέση του διευθυντή του Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών ΣΣΕ, αποκτώντας αυξημένες εξουσίες και αρμοδιότητες.
    Ο Τ. Κουράκης ρωτά:
    - Αν συνάδει με το έργο του καθηγητή της Ευελπίδων η προσπάθεια δημιουργίας οργανώσεων που παραπέμπουν σε παραστρατιωτικές.
    - Ποια μέτρα θα ληφθούν για να παταχθούν επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής νοοτροπίας στις στρατιωτικές σχολές.
    - Αν είναι νόμιμη η εξέλιξη ενός διδάσκοντα.
    - Πώς θα επανέλθει η νομιμότητα στη Σχολή Ευελπίδων.
    - Αν θα ακυρωθεί η πράξη εξέλιξης του Θ. Λιόλιου από λέκτορα σε αναπληρωτή καθηγητή.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου