Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Γι'αυτό δεν υπάρχει ελπίδα γι'αυτή τη χώρα.....



 
 
Είστε άνεργος, κλαίγεστε ότι δεν έχετε μία στην τσέπη και σας προτείνουν να πάτε για 4 μήνες στην Ημαθία ή στην Πέλλα και να δουλέψετε στο μάζεμα των ροδάκινωνΘα δουλεύετε 8 ώρες την ημέρα ( 6 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι), θα έχετε δωρεάν διαμονή και διατροφή και θα παίρνετε 23 ευρώ μεροκάματο. Τι λέτε πάτε;
Η απάντηση είναι ότι οι Έλληνες προτιμούν να παραμείνουν άνεργοι, παρά να πάνε για δουλειά στα χωράφια. Μόνο 30 ήταν οι Έλληνες, που ζήτησαν να εργαστούν σε Ημαθία και Πέλλα μαζεύοντας ροδάκινα, ενώ οι αλλοδαποί που έκαναν αιτήσεις εφτασαν τους 4.485!

Κατά τα άλλα η ανεργία καλπάζει και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Ωστόσο τις γεωργικές εργασίες μάλλον τις ... σνομπάρουν.

Πριν ένα μήνα η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας ζήτησε 280 εργάτες για τη συγκομιδή των ροδάκινων στους κάμπους της Ημαθίας και τη Πέλλας για 6ημερη εργασία, μεροκάματο 23 ευρώ για 8ωρη εργασία, με τα εξοδα διαμονής πληρωμένα για 4 μήνες.

Οι αιτήσεις των Ελλήνων έφτασαν μετά βίας τις 30, ενώ οι Αλβανοί, Βούλγαροι και Σκοπιανοί, που έκαναν αίτηση έφτασαν τους 4.485. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, Νίκος Αγγελόπουλος δήλωσε σχετικά:

" Εμείς θέλαμε να έρθουν Έλληνες εργάτες αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Την πρώτη εβδομάδα πήραν μόνο 8 Ελληνες, τη δεύτερη εβδομάδα φτάσαμε τους 19 και τελικά τώρα που έκλεισαν οι αιτήσεις μιλάμε για 30 Ελληνες.

Μια ζωή σνόμπαραν τα χωράφια οι Έλληνες. Τώρα όλοι λένε πως θέλουν να έρθουν να γίνουν αγρότες αλλά δεν έρχονται να δουλέψουν. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας και ας κοιτάξει τη δική του τσέπη. Η δουλειά δεν είναι ντροπή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου