Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Aθώος ο Μεριτ!!!!!!!!!!! Σώωωωωωωωωπα........


Posted: 06 Oct 2011 05:14 AM PDT
Σε μία απόφαση που απειλεί να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για τους ντοπαρισμένους αθλητές προχώρησε το CAS, καθώς αθώωσε τον Λασόν Μέριτ και του έδωσε το δικαίωμα να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Βάσει των κανονισμών της WADA και της ΔΟΕ, όποιος αθλητής πιάνεται ντοπέ και τιμωρείται με ποινή άνω των έξι μηνών, χάνει αυτόματα τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι όμως, το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δέχτηκε τις αιτιάσεις των Αμερικανών και του Λασόν Μέριτ, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα του Πεκίνου. Τι υποστήριξαν; Πώς ο αθλητής που τιμωρήθηκε αρχικά με διετή αποκλεισμό γιατί απέτυχε τρεις φορές να περάσει έλεγχο για απαγορευμένο στεροειδές, ο οποίος στη συνέχεια μειώθηκε σε 21 μήνες, αρκεί. Το σκεπτικό τους που έγινε δεκτό, αναφέρει πως ο Μέριτ τιμωρήθηκε ουσιαστικά για τρία χρόνια από τις αρχές του 2010 όταν και πιάστηκε, άρα κι από τη στιγμή που αυτή είναι η μέγιστη ποινή που επιβάλει η WADA σε ντοπαρισμένο αθλητή, δεν μπορεί να τιμωρηθεί περαιτέρω!
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δημιουργείται τώρα δικαστικό τετελεσμένο, με συνέπεια πολλοί αθλητές που πιάστηκαν τρία χρόνια νωρίτερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, να τρέξουν για να δικαιωθούν επίσης. Τέτοιοι είναι ο σπρίντερ Ντουέιν Τσέιμπερς, ο ποδηλάτης Ντέιβιντ Μίλαρ κι άλλοι. Επί της ουσίας, βέβαια, έρχεται ανατροπή στις επιταγές της WADA, από τα χέρια της οποίας αφαιρείται ένα μεγάλο όπλο που είχε καταφέρει να υιοθετήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου