Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Όλοι ένοχοι




Tην ενοχή και των 11 κατηγορουμένων για την υπόθεση του τροχαίου των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, αποφάσισε πριν από λίγο το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο Ολυμπιονίκες, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, επτά γιατρούς του ΚΑΤ και τον κατά δήλωσή του αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται στο κατηγορητήριο. Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από τους δικαστές να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους δέκα κατηγορουμένους πλην του Χρήστου Τζέκου, όπως είχε εισηγηθεί και στην πρότασή του.

H πρόταση του Εισαγγελέα ήταν τέσσερα χρόνια ποινή για τους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, έξι χρόνια και 15.000 ευρώ πρόστιμο στον Χρήστο Τζέκο, δύο χρόνια στον αυτόπτη μάρτυρα Ζωγράφο, ένα χρόνο στον αυτόπτη μάρτυρα Σακελλαρίου, από ένα χρόνο οι γιατροί του ΚΑΤ πλην του Βαλιανάτου που προτάθηκε για έξι μήνες.

Το δικαστήριο μετά την ολιγόλεπτη διακοπή επέβαλλε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον Χρήστο Τζέκο και 31 μήνες φυλάκιση στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου. Εξι έως οκτώ μήνες στους επτά γιατρούς, 15 μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Ζωγράφο και επτά μήνες στον αυτόπτη μάρτυρα Σακελλαρίου.Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες και μέσα στις επόμενες 10 μέρες οι δικηγόροι είπαν ότι θα προσφύγουν στο Εφετείο.

Οταν έκανε την πρότασή του ο εισαγγελέας ο Χρήστος Τζέκος αποχώρησε από την αίθουσα, ακολούθησε μικρή ένταση με κάποιους αστυνομικούς να τους ακολουθούν. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων περίμεναν ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική, δεν περίμεναν όμως ότι θα είναι τόσο αυστηρές οι ποινές, ούτε περίμεναν ότι ο Τζέκος θα κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες περί ουσιων.

Ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξέφρασε με σιγουριά ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον πελάτη, θα σβηστεί στο εφετείο. Συγκεκριμένα είπε: «Η απόφαση είναι μια νομική μουτζούρα και είμαι σίγουρος ότι το εφετείο θα τη σβήσει». Από την πλευρά της η δικηγόρος των Θάνου - Τζέκου Μαρία Κευγά τόνισε: «Δυστυχώς η δικαιοσύνη αποδείχθηκε τυφλή στην αλήθεια και άφησε ανοικτά τα αυτιά σε εξωθεσμικούς παράγοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου