Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανατροπή στο φονικό της Ηλείας: Ηθική αυτουργία ομολόγησε η σύζυγος του ιερέα


Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση του φονικού της Ηλείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη σύζυγος του ιερέα φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει ότι ήταν εκείνη που σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της με συνεργό και δράστη τον φίλο της, έναςν 40χρονο από τους Κρουνούς Ηλείας, ο οποίος επίσης κρατείται στην Ασφάλεια Πύργου.Ανατροπή στο φονικό της Ηλείας: Ηθική αυτουργία ομολόγησε η σύζυγος του ιερέα
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 40χρονος από τους Κρουνούς, ήταν ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας που σχεδίασαν από κοινού με την σύζυγο του ιερέα με την οποία διατηρούσαν σχέσεις.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή τη σύζυγο του ιερέα, η οποία κατά τη διάρκεια της ανάκρισής της υπέπεσε σε αντιφάσεις.
Σήμερα τα ξημερώματα φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν εκείνη που σχεδίασε μαζί με τον φίλο της το έγκλημα.
Μάλιστα οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν για αναπαράσταση στο υπαίθριο πάρκιγκ που διαπράχθηκε ο φόνος όπου και περιέγραψαν πώς ξεγέλασαν και σκότωσαν εν ψυχρώ τον ιερέα.
Αρχικά η γυναίκα άφησε να φανεί ότι κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία του 52χρονου ιερέα και πατέρα τριών μικρών παιδιών, δεν έπειθε τους έμπειρους αστυνομικούς για κάτι τέτοιο.
Όπως είπαν, από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος, το ενδεχόμενο αυτό απομακρύνθηκε. Γι΄αυτό, ανέφεραν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, άρχισαν να ερευνούν εάν υπήρχαν προσωπικές διαφορές μεταξύ του θύματος και των δραστών.
Το ενδεχόμενο το κίνητρο του εγκλήματος να ήταν οι προσωπικές διαφορές, ενισχύθηκε και την κατάθεση της γυναίκας, η οποία, από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.
Aνέφερε ότι την ώρα του εγκλήματος ήταν σε απόσταση γύρω στα 400 μέτρα από το σημείο στο οποίο είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους και είχε φύγει από το σύζυγό της για σωματική της ανάγκη.
Η κατάθεση αυτή έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτίμησαν ότι το πιθανότερο το έκανε για να αφήσει τους δράστες να διαπράξουν το έγκλημα που είχε σχεδιάσει με την ησυχία τους.
Η μαρτυρία πάντως η οποία κατέστησε τη 43χρονη ως την υπ΄ αριθμόν ένα ύποπτο για το φόνο, ήταν των παιδιών της, τα οποία ανέφεραν πως η σχέση των γονιών τους το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν η καλύτερη.
Οι υποψίες ότι η 43χρονη βρίσκοταν πίσω από το φόνο ενισχύθηκαν και με επιστημονικό τρόπο, όταν είπε ότι έπαθε σοκ αντικρίζοντας το σύζυγό της νεκρό. Εξετάστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι, όπως είπαν, η εικόνα της μόνο άνθρωπο που είχε υποστεί σοκ δεν έδειχνε...
Στην προσπάθεία της δε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, ανάφερε ότι ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά οι απαντήσεις που έδινε για το από που και ποιούς, δεν έπειθαν κανέναν...
Ο δράστης μάλιστα πυροβόλησε τον ιερέα σε καίρια σημεία, στον θώρακα, το κεφάλι και τον τράχηλο, γεγονός που δείχνει ότι ήθελε να τον σκοτώσει και όχι απλά να τον τραυματίσει για να του αρπάξει τα χρήματα.
Πως διαπράχθηκε το έγκλημα
Το έγκλημα συνέβη λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι στο 34ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου-Κυπαρισσίας, περίπου εκατό μέτρα από τη διασταύρωση της Κρέστενας. Ο 52χρονος ιερέας είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του για προσωπική ανάγκη της συζύγου του, σύμφωνα με τη χθεσινή εκδοχή των γεγονότων που βέβαια τροποποιείται ολοκληρωτικά.
Μάλιστα η σύζυγος του ιερέα μεταφέρθηκε μετά το φονικό στο Νοσοκομείο Κρεστένων, έχοντας δηλώσει ή διαγνωσθεί με σοκ το οποίο υπέστη όταν ακούγοντας τους πυροβολισμούς έσπευσε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε τον άντρα της αιμόφυρτο δίπλα στο αυτοκίνητο, πεσμένο έξω από τη θέση του συνοδηγού.
Από την ιατροδικαστική εξέταση στο σημείο της άγριας δολοφονίας προκύπτει ότι το πτώμα φέρει πολλαπλές κακώσεις σε θώρακα, κεφαλή και τράχηλο, που σημαίνει ότι δέχθηκε πολλές σφαίρες από πυροβόλο όπλο.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας έστρεψαν από χθες το ενδιαφέρον των ερευνών τους στο προσωπικό και το οικογενειακό περιβάλλον του ιερέα και θεωρούσαν εξ αρχής κρίσιμη την κατάθεση που θα έδιδε δώσει η 43χρονη σύζυγός του.

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του ιερέα συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Πυρά Φωκίδας, όσο και τα γειτονικά χωριά, όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στη Μητρόπολη Φωκίδας δεν μπορούν να πιστέψουν το τέλος του ιερέα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά. Τα παιδιά του είναι μικρά και πηγαίνουν σχολείο στη Γραβιά.
Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου