Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας


Τέλος στο αυτοκόλλητο των τελών κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας περιστολής των δαπανών.
Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μην ξανατυπωθούν τα γνωστά ειδικά αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας, απλώς οι ιδιοκτήτες των επιβατικών Ι.Χ. θα πρέπει μόνο να έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής των τελών που έχουν καταβάλει σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα σχετικά ειδοποιητήρια θα σταλούν φέτος μόνο σε όσους κατέθεσαν τις δηλώσεις τους στις ΔΟΥ, ενώ οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που τις υπέβαλαν ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου θα ενημερωθούν με μήνυμα στον υπολογιστή τους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Και οι μεν όμως και οι δε, μόλις λάβουν το ειδοποιητήριο ή το σχετικό μήνυμα θα μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα τράπεζας και με το ειδοποιητήριο να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, την απόδειξη θα πρέπει να την έχουν πάντα μαζί τους, ώστε σε τυχόν έλεγχο να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την ταλαιπωρία σε χρόνο, ενδεχομένως και σε χρήμα.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως έχει ήδη υπολογίσει ότι από τα τέλη του επόμενου έτους θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,01 δισ. ευρώ.

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου