Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Κοκκιναρίου και άλλους 8 εκθέτει η IAAF για ντόπινγκ λίγο πριν την έναρξη των αγώνων

Την Ειρήνη Κοκκιναρίου και άλλους 8 αθλητές κάνει θέμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου  (IAAF) λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Σε δημοσιεύματα της η IAAF κάνει λόγο για πρόσφατες επιτυχίες στον χώρο του αντι-ντοπινγκ επικροτώντας για άλλη μια φορά την εισαγωγή του βιολογικού διαβατηρίου, ενώ ανακοίνωσε πως βρήκε θετικούς σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και άλλους τρεις αθλητές επανεξετάζοντας δείγματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011! Ας δούμε όμως κάθε δημοσίευμα ξεχωριστά

Κοκκιναρίου και άλλοι 5 τιμωρούνται βάση βιολογικού διαβατηρίου
Μετά τον Πορτογάλο Ornelas Helder που άνοιξε τον χορό, επισήμως τιμωρημένους με βάση τη χρήση του βιολογικού διαβατηρίου ανακοίνωσε η IAAF τους Abderrahim Goumri (36 - Μαρόκο), Meryem Erdogan (22 - Τουρκία), Svetlana Klyuka (34 -Ρωσία), Nailiya Yulamanova (32 – Ρωσία), Yevgenina Zinurova (30 – Ρωσία) και την δικιά μας Ειρήνη Κοκκιναρίου. Και για τις 6 περιπτώσεις η εισήγηση της IAAF ήταν για τιμωρία 4 ετών.
Οι 4 από τους έξι έχουν ήδη παραδεχτεί πως έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών (Meryem Erdogan, Svetlana Klyuka, Nailiya Yulamanova και Yevgenina Zinurova) αποδεχόμενοι απλώς την ποινή τους. Η περίπτωση του Μαραθωνοδρόμου Abderrahim Goumri είναι αρκετά φρέσκια. Αν και τιμωρήθηκε απο την Ομποσπονδια της χώρας του, δεν έχει τελεσιδικήσει για την IAAF και ακόμα ο αθλητής έχει δικαίωμα έφεσης.

Η περίπτωση της Κοκκιναρίου είναι η μόνη από της 6 την οποία η IAAF έχει κάτι ακόμα να κυνηγήσει καθώς ο ΣΕΓΑΣ την τιμώρησε με μόλις 2 χρόνια, ενώ η IAAF έχει συστήσει 4. Έτσι η υπόθεση πάει στο Ανώτατο δικαστήριο με στόχο της IAAF τον διπλασιασμό της ποινής.
3 ντοπέ από επανεξέταση του 2011
Μετά από επανεξέταση δειγμάτων που συλλέχθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 η IAAF εντόπισε τρεις αθλήτριες θετικές σε απαγορευμένες ουσίες.
Ο λόγος για την Βουλγάρα Inna Eftimova που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση συνθετικής αυξητικής ορμόνης και για τις Ουκρανές Nataliya Tobias και Antonina Yefremova που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση συνθετικές τεστοστερόνης.
Για την επανεξέταση των δειγμάτων, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση του βιολογικού διαβατηρίου που είχε δείξει αρκετά ύποπτες μεταβολές σε συγκεκριμένους δείκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου