Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Καμμένη γη» τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ: έλεγχος από 4 ελεγκτικές εταιρείες


Τέσσερις ελεγκτικές εταιρείες αναλαμβάνουν να ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τις Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte. Στελέχη τους θα εγκατασταθούν στην Ιπποκράτους προσπαθώντας να διερευνήσουν πώς και γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος βρίσκει «καμμένη γη» στα ταμεία. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, στο δρόμο προς τη λεγόμενη «ανασύσταση». Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Τετάρτη η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.
 
«Καμμένη γη» τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει περίπου 125 εκατ. ευρώ από δάνεια και άλλα 6 εκατ. ευρώ από προμήθειες υλικών. Τα ποσά αυτά κρίνονται αστρονομικά από τη νέα ηγεσία του κόμματος και οι διεθνείς οίκοι θα αναλάβουν να συντάξουν και προτάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει στο μέλλον τις σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν σε υπερχρέωση και αδιέξοδο το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν Τα Νέα οι τέσσερις εταιρείες θα ζητήσουν ένα συμβολικό τίμημα περίπου 10.000 ευρώ για το έργο τους. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός των ημερών και οι διεθνείς λογιστές θα ξεκινήσουν δουλειά από τις αρχές Αυγούστου.

Πηγές αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος που διενεργείται στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από το 2007 θα φέρει και πολιτικές προστριβές αφού οι ευθύνες θα αποδοθούν στην προηγούμενη ηγεσία και συγκεκριμένα στη διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση, καθώς αυτή την περίοδο αποφασίστηκε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ από την Χαριλάου Τρικούπη στο κτίριο της Ιπποκράτους.

Ταυτόχρονα θα ελεγχθεί η διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων για την μετακίνηση ψηφοφόρων, για την επίπλωση του νέου κτιρίου, για τους μισθούς των έκτακτων συμβούλων και άλλα έξοδα που επιβάρυναν υπερβολικά τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώνεται η οργανωτική ανασυγκρότηση

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί - με ανακοινώσεις τουΕυ.Βενιζέλου για τη στελέχωση των υπόλοιπων μεταβατικών οργάνων του κόμματος- η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία ανασύστασής του. Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και την Τετάρτη η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά θα προετοιμάσει τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών, καθώς και το ζήτημα της εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για την προστασία των ειδικών μισθολογίων.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλο για να δρομολογηθεί η διαδικασία ανασύστασης του κόμματος. Η Οργανωτική Γραμματεία, που συνεδριάζει το μεσημέρι της Τετάρτης, θα εγκρίνει το συνολικό σχέδιο για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εκ παραλλήλου αναμένεται να αρχίσει με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ διάλογος με φορείς που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, από τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους έως προσωπικότητες και ομάδες οι οποίες αυτή τη στιγμή δρουν ανεξάρτητα. Σχετική εισήγηση ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση σε διάλογο θα αφορά τους πάντες, πλην του Γ.Φλωρίδη, ο οποίος φέρεται να έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ με κάθετο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου