Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι κορυφαίοι αθλητές του 2011!


Από τον χώρο του υγρού στοιχείου, αναδείχθηκαν φέτος οι κορυφαίοι αθλητές, καθώς επίσης και η κορυφαία ομάδα για το 2011, στην σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε (για 58η φορά) το βράδυ της Δευτέρας (12/12) ο ΠΣΑΤ.

Ο λόγος για τους Σπύρο Γιαννιώτη και Μαριάννα Λυμπερτά, που αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το έτος που τελειώνει σε λίγες μέρες, ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική Γυναικών στον πόλο. Οσο για τον κορυφαίο προπονητή, το βραβείο απονεμήθηκε στον Φερνάντο Σάντος.
Αναλυτικά τα βραβεία:Κορυφαίος αθλητής: Σπύρος Γιαννιώτης (1769 ψήφοι)
Ακολούθησαν: Δημήτρης Διαμαντίδης (1044 ψήφοι), Δημήτρης Χονδροκούκης (569 ψήφοι)
Κορυφαία αθλήτρια: Μαριάννα Λυμπερτά (1230 ψήφοι)
Ακολούθησαν: Αλεξάνδρα Ασημάκη (1121 ψήφοι), Νικόλ Κυριακοπούλου (602 ψήφοι)
Κορυφαία ομάδα: Εθνική ομάδα Γυναικών στο πόλο
Ακολούθησαν: Ομάδα μπάσκετ Παναθηναϊκού, Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου
Κορυφαίος προπονητής: Φερνάντο Σάντος (1411 ψήφοι)
Ακολούθησαν: Νίκος Γέμελος (1016 ψήφοι), Γιώργος Μορφέσης (795 ψήφοι)
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία: Πασχάλης Σταθελάκος (1412 ψήφοι)
Ακολούθησαν: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Χρήστος Ταμπαξής
Καρυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Μαρία Σταματουλά (995 ψήφοι)
Ακολούθησαν: Μαριάννα Κορδαλή, Κατερίνα Ελατίφ
Ειδικές τιμητικές βραβεύσειςΣτους Βασίλη Τοροσίδη και Στέφανο Καπίνο για το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν (fair play) στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.
Στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την εκπληκτική φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League και την πανηγυρική πρόκριση στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Επίσης βραβεύθηκαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Νταμπίζας και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, που εγκατέλειψαν φέτος την ενεργό δράση, καθώς επίσης και η οικογένεια Κυριάκου και Δημήτρη Χονδροκούκη για την προσφορά της στον κλασικό αθλητισμό.
Ακόμη βραβεύθηκε ο προπονητής Ευγένιος Γκέραρντ για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης που συμπλήρωσε 120 χρόνια ζωής με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και ο Αριστείδης Καμάρας που υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας.
Επίσης βραβεύθηκαν η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για τη διάδοση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας για τις υπηρεσίες του στα αθλούμενα νιάτα της χώρας, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα, που πρώτευσαν από ελληνικής πλευράς στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Ακόμη βραβείο πήραν τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού αθλητισμού, που φέτος είναι οι Αθανασία Φακίδη (Ιστιοπλοϊα), Μαρία Σάκκαρη και Μάρκος Καλοβελώνης (Τένις) και Μαρία Πρεβολαράκη (Πάλη).


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=113764#ixzz1gOcqoeuP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου