Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η υπομονή μας τέλειωσε! 25 Μαΐου 2014: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!






Η υπομονή μας τέλειωσε!

25 Μαΐου 2014:
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!





Στις ευρωεκλογές στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης:

•    Τελειώνουμε με την κυβέρνηση των Μνημονίων και της Τρόικας, την κυβέρνηση της διαπλοκής και της διαφθοράς – Αντιστεκόμαστε στην αντιδραστική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ανοίγουμε το δρόμο για τη δική μας Ευρώπη:


•    Μια Ευρώπη με Πραγματική Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη – ενάντια στην αυτοκαταστροφική Ευρώπη του Μερκελισμού, των Τραπεζών, των Μνημονίων και της Τρόικας.


Με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:


•    Αγωνιζόμαστε για Αξιοπρέπεια στην Εργασία, Ισοτιμία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, Πολιτισμό και Άνθηση της Δημιουργικότητας, Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση που δεν στηρίζεται στην απαξίωση των εργαζομένων αλλά στο πλουτοπαραγωγικό δυναμικό κάθε τόπου.


Σε καιρούς κρίσιμους όσο οι σημερινοί, οι ευρωεκλογές του

Μαΐου αποκτούν χαρακτήρα ιστορικής εμβέλειας, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η 25η Μαΐου αποτελεί ημερομηνία σταθμό, που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον και τη ζωή μας: είναι η στιγμή να ανοίξουμε το δρόμο για μια νέα Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη.


Ψηφίζουμε για την Ελλάδα


Στην Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, την Τρόικα, την απάνθρωπη λιτότητα. Είναι το αποφασιστικό βήμα για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος, για την εθνική και κοινωνική μας επιβίωση.


Τα διλήμματα είναι πια ξεκάθαρα.

•    Θα συνεχίσουν την πολιτική που καταστρέφει τη χώρα και τους ανθρώπους της ή θα πούμε «Φτάνει πια»;
•    Θα μεταφέρουν την ελληνική τραγωδία σαν δήθεν «success story» στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ή θα κινηθούμε προς μια νέα Ευρώπη με αλληλεγγύη, ανθρωπιά, δημοκρατία, πολιτισμό και ανάπτυξη, με τις κοινωνικές ανάγκες στο επίκεντρο;

Η 25η Μαΐου, ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να καταδείξει την αναντιστοιχία της κυβερνητικής πολιτικής με τη λαϊκή θέληση• να αποδείξει ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να επιβάλει νέο Μνημόνιο -όπως κι αν το «βαφτίσει». Στις 25 Μαΐου, το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής («πολιτικό κατεστημένο – τραπεζίτες & μεγαλοεργολάβοι - συστημικά ΜΜΕ») μπορεί να γίνει παρελθόν.


Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θα αντικαταστήσουν την καταστροφική λιτότητα είναι συγκεκριμένες και σαφείς.


•    Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Για να μείνει όρθια η κοινωνία, υψώνουμε άμεσα ισχυρή ασπίδα προστασίας σε όσους βλέπουν τη ζωή τους να καταρρέει.  


•    Ακυρώνουμε τα μνημόνια και ακολουθούμε εναλλακτική πολιτική με άξονες την παραγωγική ανασυγκρότηση, την άνθηση της δημοκρατίας, την αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου, τη διεύρυνση των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η επιτακτική ανάγκη που θέτει η εποχή μας.


Εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαία, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, διανόηση, γινόμαστε όλοι μαζί ένα! Βάζουμε τέλος στην καταστροφή, για μια νέα μεταπολίτευση με πρωταγωνιστή τον λαό, για να έρθει στον προσκήνιο η Ελλάδα του μόχθου, της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας.



Ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη


Ποτέ άλλοτε μεταπολεμικά η Ευρώπη δεν βυθίστηκε τόσο βαθιά στο σκοτάδι. Ποτέ άλλοτε η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία δεν βάρυναν τόσο έντονα τους πολίτες και το μέλλον τους.


•    Η Ευρώπη σήμερα οικοδομείται υπό τη γερμανική ηγεμονία, στη βάση της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων. Το διευθυντήριο Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, πιστό στον Μερκελισμό και τη λιτότητα, αναδιανέμει εισόδημα - εξουσίες στους λίγους και φόβο στους πολλούς.

•    Οι ευρωπαϊκοί λαοί υποφέρουν από ανεργία, φτώχεια, περιστασιακή εργασία, διάλυση του κοινωνικού κράτους, από συρρίκνωση μέχρι και εξαφάνιση κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Η οπισθοδρόμηση, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός ενισχύονται, οι μεγάλες ιδέες που γεννήθηκαν στην Ευρώπη περιθωριοποιούνται. Προωθείται μια Ευρώπη όπου η δημοκρατία συρρικνώνεται διαρκώς, μια Ευρώπη φρούριο, με καταστολή και πολεμικές επεμβάσεις, μια Ευρώπη που δεν διστάζει να στηρίζει ακόμη και νεοναζί πολιτικούς, όπως στην Ουκρανία.  
•    Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό την πολιτική και οικονομική κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, κυρίως του χρηματοπιστωτικού και οιι χώρες της περιφέρειας μετατρέπονται σε αποικίες χρέους, καθώς οι παραγωγικές τους δυνατότητες εξαντλούνται.
•    Η κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη ενισχύει πολλαπλασιαστικά τη μεταφορά πόρων από την περιφέρεια προς το κέντρο. Οι διακηρύξεις περί οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης των ευρωπαϊκών κρατών ξεχάστηκαν. Οι ανισότητες διευρύνονται τόσο ανάμεσα στα κράτη-μέλη όσο και μεταξύ των πολιτών στο εσωτερικό κάθε κράτους.

Αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλουμε. Μαζί με όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς παλεύουμε να την επανιδρύσουμε. Διεκδικούμε μια Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας, δημοκρατία, οικολογική ισορροπία και ειρήνη. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της σημερινής νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής του ευρώ. Προωθούμε μια νέα Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, που θα υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη πρωτοπόρο στη διερεύνηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.

Η αλλαγή είναι εφικτή.
-- Το έδαφος είναι πρόσφορο. Οι λαοί σήμερα διψούν για αλλαγή και είναι στο χέρι τους να την επιβάλουν. Ιδιαίτερα οι λαοί του Νότου που υφίστανται την πιο άγρια λιτότητα.
-- Ο εναλλακτικός δρόμος υπάρχει. Η Ευρωπαίκή Διάσκεψη για το Χρέος και η αντιμετώπιση της κρίσης με αλληλεγγύη, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν τη μοναδική πραγματικά βιώσιμη λύση.
-- Οι λαοί δηλώνουν παρόντες! Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά ένα διαρκώς ενισχυόμενο πολυσχιδές κίνημα, που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα διεκδικεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.


Η Ελλάδα δείχνει το δρόμο


Η προσοχή της Ευρώπης είναι για μια ακόμη φορά στραμμένη στην Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι άδικα, αφού η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν «πειραματόζωο», για να δοκιμαστεί πόσο και μέχρι πότε μπορεί ένας λαός να αντέξει την υποβάθμιση της ζωής του, προκειμένου να μεταφέρουν το καταστροφικό μοντέλο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας γίνονται καθοριστικές όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε σύμβολο αγώνα, σύμβολο νίκης και ελπίδας που υπερβαίνει τα όρια της πατρίδας μας.


Ο αγώνας του ελληνικού λαού γεννάει ελπίδες που ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορά μας. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα που αναγνωρίζουν πρώτοι απ' όλους οι ευρωπαϊκοί λαοί: γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Αριστερά επέλεξε ως υποψήφιό της για την προεδρία της «Κομισιόν» τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για έμπρακτη αναγνώριση ότι η Ελλάδα είναι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, αιχμή των αναγκαίων ρήξεων για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πολιτικός ηγέτης υπερβαίνει τα όρια του τόπου μας σε τέτοια έκταση, είναι η πρώτη φορά που αποκτά τέτοια ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια. Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι μια τιμητική υποψηφιότητα για την Ελλάδα, που ανοίγει δυνατότητες, αναβαθμίζει τους αγώνες μας και, ταυτόχρονα, θέτει ευθύνες. Μια υποψηφιότητα που συμπυκνώνει με σαφήνεια τη μάχη ανάμεσα στα δύο αντίπαλα σχέδια για το μέλλον της Ευρώπης: το σχέδιο των μερκελιστών για μια Ευρώπη των τραπεζιτών και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Ευρώπη των λαών.   


•    Αυτός ο Μάιος ανήκει στους λαούς! Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε.
•    Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη στις ευρωεκλογές δεν είναι φιλοδοξία: Είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης.
•    Να τελειώνουμε με όσους στήριξαν ή ανέχθηκαν μνημόνια, τρόικες, λιτότητα, ρατσισμό και φασισμό.
•    Πολίτες της Ελλάδας, Λαοί της Ευρώπης, Ενωθείτε! Για να βάλουμε τέλος στην υποβάθμιση της ζωή μας. Για να ξανακερδίσουμε τη Δημοκρατία.


25 Μαΐου 2014:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου