Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Γ. Ιωαννίδης: Στερήσαμε από τα παιδιά μας το χώρο και τον χρόνο… Ας τους τα επιστρέψουμε με τον Αθλητισμό.



by ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ on Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 στις 5:34 μ.μ.
Την εγκατάλειψη των προγραμμάτων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με τα οποία ήταν έτοιμα να προωθηθούν έργα ανέγερσης 13 κολυμβητηρίων και 11 σταδίων σε όλη τη χώρα, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ, χωρίς όμως την παραμικρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, κατήγγειλε ο τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το μεσημέρι στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ενημερώσεων των δημοσιογράφων από τη ΔΕ Θεσσαλονίκης του κόμματος.
Όπως εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης για την προώθηση των προγραμμάτων αυτών είχε γίνει ο μειοδοτικός διαγωνισμός και είχε επιλεγεί εταιρία,
η οποία θα υλοποιούσε το πρόγραμμα. «Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε ένα οργανωμένο σχέδιο μέσω του οποίου θα συμπληρωνόταν, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος άμεσο, η αθλητική υποδομή κυρίως της ελληνικής Περιφέρειας αλλά και των μεγάλων αστικών κέντρων». Οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι θα είχαν την υποχρέωση, μέσω των προγραμμάτων αυτών, να προχωρήσουν στην ανέγερση των εγκαταστάσεων τις οποίες στη συνέχεια θα παραχωρούσαν για χρήση στους Δήμους, οι οποίοι θα είχαν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη λειτουργία τους. Το κόστος αυτό θα πλήρωνε η πολιτεία με 25 ετήσιες δόσεις μετά το 2013. Έχω ενημερώσει τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοίδη, ο οποίος το βλέπει θετικά γιατί υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Επίσης, τη διετία 2008-2009 λειτούργησε ένα πρόγραμμα σε τρεις(3) τάξεις των δημοτικών σχολείων (3η, 4η, 5η), όπου μετρήθηκε το βάρος, ύψος, λίπος καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Αυτό έγινε γιατί σύμφωνα με έρευνες το 23% είναι ελλιποβαρή και το 13% παχύσαρκα. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να κατευθύνει τον κάθε γονέα για το τι πρέπει να προσέξει στο παιδί του μετά από τα εξειδικευμένα στοιχεία που θα πάρει γι΄ αυτό. Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο για εφαρμογή στις δέκα(10) τάξεις νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, όπου φοιτούν 1.000.000 μαθητές, το οποίο θέλει και μου ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, από τη συζήτηση ακόμη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και δυστυχώς δεν έχει μπει σε εφαρμογή ακόμη.
Πρέπει να επιστρέψουμε στα παιδιά μας το χώρο και το χρόνο που τους κλέβουμε καθημερινά, γιατί τους έχουμε αφαιρέσει τις αλάνες αλλά και το χρόνο για την άθλησή τους. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να δράσουμε. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, τα οποία σήμερα δεν αθλούνται, με αποτέλεσμα να τα ωθούμε προς επικίνδυνους δρόμους. Επειδή τα θέματα του Αθλητισμού δεν έχουν κομματικό χρώμα καλώ την κυβέρνηση να προωθήσει τις επεξεργασμένες λύσεις και εμείς θα την στηρίξουμε ώστε να τις υλοποιήσει», σημείωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, που κατήγγειλε ακόμη και τη διακοπή των σχολικών πρωταθλημάτων όπως και την κατάργηση των αθλητικών σχολείων. Ανάμεσα στα έργα είναι και το κλειστό στάδιο στίβου στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, (που δεν υπάρχει στην πόλη) και το κολυμβητήριο των Αμπελοκήπων. «Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι η Βόρεια Ελλάδα, που βγάζει πάντοτε τους καλύτερους αθλητές, στερείται διακρίσεων επειδή δεν έχει υποδομές. Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος της γιατί δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Αθήνα σε επίπεδο προϋπολογισμών», εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης.
Ο ίδιος κατήγγειλε ακόμη το πάγωμα της ροής χρηματοδότησης προς όλα τα σωματεία, κάτι που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τα στελέχη και σε τέλμα τις δραστηριότητες των κυττάρων του ελληνικού αθλητισμού.
Βασικός πυλώνας του προγράμματος της ΝΔ για τον Αθλητισμό είναι η αποκέντρωση, η επιστημονική στήριξη των αθλητών και η ορθολογική οργάνωση των φορέων. Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ γιατί η εταιρία είναι από το Σύνταγμα ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού. «Ντόπινγκ, Στοίχημα και βία είναι οι βιαστές του ελληνικού αθλητισμού», σημείωσε για να ζητήσει «ίδιους κανόνες και αυστηροποίηση των ποινών προς όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου