Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τι λένε τα κόμματα για την αποζημίωση των ομολογιούχων


Τι λένε τα κόμματα για την αποζημίωση των ομολογιούχων
Τις επίσημες ανανεωμένες θέσεις των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές του 2012...
για το θέμα της αποζημίωσης των φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν στο PSI αποφάσισε να ζητήσει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ενόψει των επαναληπτικών εκλογών. 

Όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο αποζημίωσης των 11.000 φυσικών προσώπων ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από το PSI. Οι θέσεις τους διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία
Σύμφωνα με την ΝΔ οι ομολογιούχοι που έχασαν αποταμιεύσεις μιας ζωής με το κούρεμα πρέπει να αποζημιωθούν και
υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα, όταν πρόκειται για εταιρείες.


ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ η εγγύηση των αποταμιευτικών ομολόγων των φυσικών προσώπων, δεν πρέπει να υπολείπεται της εγγύησης των καταθέσεων των φυσικών προσώπων που είναι 100.000 ευρώ και τα ομόλογα που αποκτήθηκαν από φυσικά πρόσωπα έως το 2010, θα πρέπει να αποπληρωθούν, ανάλογα με την ημερομηνία ωρίμανσης τους, στην τιμή κτίσης του κάθε ομολόγου .

ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν περίπου 11.000 μικρο-ομολογιούχοι και για να αποζημιωθούν οι 9.000 απ' αυτούς που κατέχουν ομόλογα ύψους έως 100.000 ευρώ, απαιτούνται μόλις 300 εκατ. ευρώ. Το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των χρημάτων, ενώ υπάρχει λύση νομικά ασφαλής και δίκαιη.

ΚΚΕ
Για τους μικροομολογιούχους, για τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι 100.000 ευρώ το ΚΚΕ απαιτεί να καλυφθεί ότι τους κούρεψαν, να αποκατασταθεί δηλαδή το κεφάλαιο της κατάθεσης.

Δημοκρατική Αριστερά 
Η Δημοκρατική Αναγέννηση στηρίζει τις προσπάθειες του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για άμεση λύση στο θέμα τους και αναφέρει πως οι καταθέσεις προστατεύονται από το κράτος και οι παθόντες είναι καταθέτες και όχι επενδυτές.

Δράση/δημιουργία, ξανά!
Η Δράση θεωρεί ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι αρχικοί κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με τρόπο ο οποίος να μην αντιβαίνει προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις και τις προβλέψεις του PSI. Ο τρόπος τον οποίο προτείνει είναι να αποζημιώνονται όσοι κάτοχοι Έλληνες και ξένοι έχουν φορολογικές υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ο ετήσιος συμψηφισμός μπορεί να γίνεται στο βαθμό και στο ύψος στο οποίο γεννώνται οι ετήσιες υποχρεώσεις. Η δημιουργία, ξανά!ψ δεσμεύεται να επιστρέψει έως τις 6/5/2013 στους ομολογιούχους τα χρήματα που έχασαν επειδή εμπιστεύθηκαν το κράτος. 

ΛΑΟΣ
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θεωρεί πως το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση αποζημίωσης των ιδιωτών που αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πρωτογενώς, αξίας έως και 100.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τι λένε τα κόμματα για την αποζημίωση των ομολογιούχων http://24wro.blogspot.com/2012/06/blog-post_9067.html#ixzz1xeNK8f3l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου