Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σιγά μη φοβηθούμε!!!!!



ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΠΑ
Οι πολίτες μάς ρωτάνε: Γιατί τέτοια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς τόση διαστρέβλωση και τέτοιο πάθος από τα κανάλια, από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και από τους διάφορους Ευρωπαίους Μερκοζί, ακούμε διαρκώς τις νουθεσίες που μοιάζουν περισσότερο με διατεταγμένη προπαγάνδα. Ο λόγος είναι πολύ απλός και ταυτόχρονα συγκλονιστικός. Ζούμε μια ιστορική δυνατότητα, η οποία έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Η Αριστερά διεκδικεί να κυβερνήσει. Διεκδικεί να πάρει την εξουσία.
Αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι μια απλή κυβερνητική αλλαγή. Είναι η απαρχή μιας νέας ιστορικής διαδικασίας για την οποία πολλές γενιές πάλεψαν, μάτωσαν, φυλακίστηκαν, έζησαν τον πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό. Πολλές γενιές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Σήμερα φαίνεται πως επαληθεύονται όσοι, νηφάλια και με ιστορική ενόραση, υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι “τίποτα δεν πάει χαμένο”.
Αυτής της ιστορικής διαδρομής είμαστε γόνοι. Γόνοι των γενεών που όπως έγραψε ο Ρίτσος “…κεράσανε ρακί το θάνατο…”
Σιγά, λοιπόν, μη φοβηθούμε. Αντίθετα, θα ήταν μεγάλη αυταπάτη αν έστω και για λίγο πιστεύαμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι περίπατος.
Οι αντίπαλοί μας αντιλαμβάνονται περισσότερο από εμάς ότι η εξουσία τους και η ασυδοσία τους τελειώνει. Οι αντίπαλοί μας σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ενοχές τους, διαχρονικές, αλλά και σύγχρονες. Αυτές οι ενοχές τούς κάνουν επιθετικούς, όμως πλέον δεν μπορούν να τις συγκαλύψουν. Δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την ενορχηστρωμένη μαύρη προπαγάνδα τους.
Τώρα και οι προστάτες τους, οι διάφοροι Μερκοζί με επικεφαλής τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, μέρα με τη μέρα στριμώχνονται. Όμως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μεταφέρουν στον λαό μας την ηχώ από τη φωνή τους και μάλιστα με υπερβάλλοντα ζήλο. Μα, ούτε ο λαός φοβάται πλέον.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με θεωρητικούς ακροβατισμούς επιμένουν ότι θα μας διώξουν από το ευρώ ή ότι θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Αλλά και από τη ΔΗΜ.ΑΡ. φαίνεται πως συμμερίζονται την ίδια κομπογιαννίτικη πολιτική και οικονομική ανάλυση.
Ε, λοιπόν, θα πρέπει να το χωνέψουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έπαψε να αποτελεί πεδίο κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων. Η Μέρκελ και λοιποί δεν διστάζουν να αποκαλύψουν το πραγματικό τους σχέδιο. Στρατηγική τους είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση δύο ταχυτήτων. Αν βέβαια κάποιος προσέξει καλύτερα τα σχέδιά τους, θα διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται μόνο για δύο, αλλά για πολλαπλές ταχύτητες. Η τύχη του ευρώ, της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαρτηθεί από την έκβαση της σύγκρουσης των διαφορετικών στρατηγικών.
Αν θα νικήσουν οι λαοί της Ευρώπης τα κινήματα και η Αριστερά, τότε η Ευρώπη θα προχωρήσει όλο και πιο πολύ την ενότητά της, όλο και περισσότερο θα διευρυνθεί η δημοκρατία, όλο και περισσότερο θα αναπτύσσεται το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, όλο και περισσότερο η Ευρώπη θα αποτελεί παράγοντα παγκόσμιας Ειρήνης και συνεργασίας.
Αν θα νικήσει η πολιτική της Μέρκελ, η Ευρώπη θα κατακερματιστεί σε μεγάλες εθνικές αναδιπλώσεις, σε ανερμάτιστους οικονομικούς και νομισματικούς ανταγωνισμούς, σε σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συνομολόγησαν και στηρίζουν τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική των Μερκοζί. Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από προτάσεις για ευρείες πολιτικές ενότητες με εθνικό χαρακτήρα. Η ΔΗΜ.ΑΡ. αποδέχεται λύσεις εθνικής ενότητας. Δεν μας είπαν όμως ποιος είναι ο εθνικός εχθρός που μας επιτίθεται. Από όσα έχουμε καταλάβει μέχρι σήμερα, αντίπαλος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ήταν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός που διαδήλωνε στις πλατείες. Αυτός ο λαός που τον ράντιζαν με τόνους ληγμένα χημικά.
Αυτός ο λαός δεν τους φοβήθηκε τότε που έδειχναν κραταιοί και με ισχυρούς συμμάχους, θα τους φοβηθεί τώρα που είναι οι ίδιοι φοβισμένοι; Όσο πιο φοβισμένοι είναι, τόσο πιο ανεύθυνα συμπεριφέρονται.
Ας είναι, ό,τι και να κάνουν το μήνυμα του ελληνικού λαού έχει ήδη φτάσει στους λαούς της Ευρώπης.
Δεν τους φοβόμαστε. Ανοίγουμε δρόμο για το κοινό μας μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου