Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη μαφία των ακινήτων


Posted: 04 Jan 2012 09:30 PM PST
Ούτε το πιο ευφάνταστο σενάριο αστυνομικού θρίλερ, θα μπορούσε να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν με την μαφία των ακινήτων. Απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων και πλήθος άλλων παρανομιών, φαίνεται να συνθέτουν το πάζλ της...

δράσης κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος, που ερευνά η Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», από τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των φερομένων ως μελών της συμμορίας αποκαλύπτεται, ότι πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να έχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, όπως ένας πολιτικός μηχανικός, που παρουσιάζεται ως «αρχηγός», δικαστές, δικηγόροι και ιερείς, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, αλλά και ιδιώτες.

Η οργάνωση εμφανίζεται ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό και δείχνει να ειδικεύεται σε απάτες με ακίνητα, που ανήκουν ακόμη και σε μοναστήρια, εταιρείες - μαϊμού, ξέπλυμα χρήματος, τραπεζικές απάτες. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος προσπαθούν ακόμη και μέσω εξομολόγησης σε παπάδες να μάθουν «ποιός ηλικιωμένος έχει ακίνητα και πού»!

Υπερκοριός της ΕΥΠ, κατέγραψε διαλόγους από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, από τους οποίους προκύπτει ακόμη και κομπίνα με πίνακες ζωγραφικής, που ανήκουν σε εφοπλιστή, ο οποίος έχει πεθάνει, ενώ μέλη της σπείρας προσπαθούν να μάθουν από αστυνομικό εάν φυλάσσεται η βίλα του.

Την ίδια ώρα, από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε... μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν. Εμφανίζονταν μάλιστα ως τρομοκρατική οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου