Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ψάχνουν μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών για ύποπτες εξαγωγές καυσίμων


Ερευνα του ΣΔΟΕ για αφορολόγητα καύσιμα που επιστρέφουν στην Ελλάδα
Ψάχνουν μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών για ύποπτες εξαγωγές καυσίμων
Σε έλεγχο των εξαγωγών αφορολόγητων καυσίμων από οκτώ μεγάλες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών προχωρα ο ΣΔΟΕ προκειμένου να μειώσει το λαθρεμπόριο πετρελαίο.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν το ενδεχόμενο τμήμα αυτών των ποσοτήτων να μην εξάγεται σε γειτονικές χώρες αλλά να «επιστρέφει» στην Ελλάδα και να προωθείται στα πρατήρια καυσίμων χωρίς βέβαια την καταβολή οποιουδήποτε φόρου και με απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρω για το ελληνικό δημόσιο. Το συγκεκριμένο έγγραφο του ΣΔΟΕ πόυ παρουσιάζει το "Βήμα on line" αναδεικνύει τις υπόνοιες που έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ ότι στο λαθρεμπόριο καυσίμων έχουν κεντρική συμμετοχή ορισμένες μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών...

Το επίμαχο έγγραφο στάλθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2011 από την Διεύθυνση Συντονισμού και Σχεδιασμού Ελέγχου του ΣΔΟΕ και παραλήπτη την Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας του Σώματος. Στο έγγραφο ζητείται «στα πλαίσια τελωνειακών ελέγχων που διενεργεί η Υπηρεσία μας για εξαγωγές σε τρίτες χώρες αφορολογήτων καυσίμων σας αποστέλλουμε καταστάσεις με διασαφήσεις εξαγωγής από τις οποίες έχουν επιλεγεί οκτώ περιπτώσεις με τα κριτήρια της ποσότητας και της στατιστικής αξίας που αφορούν σε εξαγωγές ενεργειακών προιόντων, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ημερομηνία, παραστατικά, εξαγωγέας, παραλήπτης, χώρα προορισμού κλπ). Παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επαληθευτεί από τις αρμόδιες αρχές των χωρών προορισμού, η άφιξη και παραλαβή των συγκεκριμένων ποσοτήτων ενεργειακών προιόντων από τους αναφερόμενους ως παραλήπτες».
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ αναφέρονται σε «σημαντικό διεθνή έλεγχο που ουδέποτε έχει γίνει πάλι στην χώρα μας προκειμένου να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από παραστατικά όπου εμφανίζονται εξαγωγές τεραστίων ποσοτήτων καυσίμων προς γειτονικές χώρες, οι οποίες γεννούν υποψίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου