Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή την ώρα κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) το οποίο έχει συγκληθεί από το πρωί για να αποφασίσει τη νομιμότητα ή μη της απόλυσης της καθηγήτριας Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κολλέγιο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr συνήγοροι του Κολλεγίου Αθηνών απαίτησαν την εξαίρεση από τη συζήτηση των μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) οι οποίοι έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της καθηγήτριας. Υπενθυμίζεται ότι η κα Μπουλούτα συνέλαβε τον υιό του Πρωθυπουργού να αντιγράφει και λίγες ημέρες μετά απολύθηκε.
ΤΟ ΚΥΣΔΕ παρότι αρνήθηκε αρχικά να συνεδριάσει για την περίπτωση της εκπαιδευτικού, υποχρεώθηκε τελικά να το πράξει έπειτα από σχετική απόφαση – εντολή δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η καθηγήτρια.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η πλευρά του Κολεγίου αποτελείται από τέσσερις νομικούς, γεγονός
πρωτοφανές σε συνεδρίαση εκπαιδευτικού υπηρεσιακού συμβουλίου και αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται η Ομοσπονδία, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη υπόθεση για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα δεν είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με μια εργαζόμενη που τέθηκε σε διένεξη με τον εργοδότη της, αλλά μια αφορμή για το ευρύτερο ξήλωμα, όχι μόνο της νομοθεσίας που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και εκπορεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και των αντιπροσωπευτικών θεσμών της ελληνικής εκπαίδευσης».
Στη συνεδρίαση προσήλθε η νομική εκπρόσωπος της εκπαιδευτικού, Κάτια Λαϊνά, η οποία κατέθεσε υπόμνημα-καταπέλτη και ανέπτυξε τις θέσεις της πλευράς της Ευφροσύνης Μπουλούτα.
Ο εκ των συνηγόρων του Κολλεγίου Θεόδωρος Χοϊδάς από την πλευρά του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της ΟΙΕΛΕ με , βαρύτατους χαρακτηρισμούς, ενώ όπως καταγγέλλεται από την Ομοσπονδία αποκάλεσε τον πρόεδρό της απαξιωτικά «ο κύριος με το μαύρο πουκάμισο». Εν συνεχεία, κατατέθηκε από την πλευρά του Κολλεγίου υπόμνημα με το οποίο ζητείται: Να εξαιρεθούν από το Συμβούλιο τα αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ. Να μην εκπροσωπείται γενικά η ΟΙΕΛΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια. Να μην λάβει το Συμβούλιο αποφάσεις, διότι ισχύει η εγκύκλιος 6/2012, επομένως οι απολύσεις είναι ελεύθερες. Σημειωτέον ότι η εφαρμογή της εν λόγω εγκυκλίου έχει ανασταλεί από το ΣτΕ.
Διαβάστε το υπόμνημα του Κολλεγίου Αθηνών προς το ΚΥΣΔΕ
«Καθίσταται σαφές εκ των περιεχομένων του υπομνήματος ότι η σημερινή διαδικασία έχει για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης κομβικό χαρακτήρα. Δεν ζητούν απλώς να απολυθεί μια εκπαιδευτικός, αλλά ζητούν να καταλυθεί το Σύνταγμα, να καταπατηθούν δικαστικές αποφάσεις (εμμένουν στην ισχύ της εγκυκλίου 6/2012 την ώρα που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που την έχει αναστείλει), να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να καταργηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα συλλογικά όργανα», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, η οποία πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο ΚΥΣΔΕ.
ΟΙΕΛΕ: ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά του εργατικού κινήματος αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης τις τελευταίες δεκαετίες έλαβε χώρα πριν από λίγο στο Υπουργείο Παιδείας. Στη σημερινή διαδικασία του ΚΥΣΔΕ που εξετάζει την καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει, από το Κολλέγιο Αθηνών, η νομική πλευρά του Κολλεγίου με υπόμνημά της ζήτησε την εξαίρεση των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ από το Συμβούλιο και, δυστυχώς, το ΚΥΣΔΕ έκανε αποδεκτή την απαίτηση και απέβαλε από τη διαδικασία τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ!
Η απόφαση αυτή του ΚΥΣΔΕ δεν εξυπηρετεί μόνο την απομάκρυνση των συγκεκριμένων «ενοχλητικών» αιρετών ( Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ). Η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το «ξήλωμα» της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο! Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως «οδηγός» για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών. Μάλιστα, η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας.
Η ΟΙΕΛΕ, για την συγκεκριμένη απόφαση του ΚΥΣΔΕ που – επαναλαμβάνουμε – δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της εκπαίδευσης, επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της. Ταυτόχρονα θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα του οργανωμένου κινήματος της εργασίας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές παρατάξεις) για την προκλητική πράξη αποβολής εκπροσώπων εργαζόμενων υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων. Φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι «πανίσχυρες συντεχνίες» που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός. Ο αγώνας συνεχίζεται…
Διαβάστε το ιστορικό: Κρίνεται η νομιμότητα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου