Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ντεπαρτιέ προς Ολάντ και Ερό: Ποιοι είστε εσείς που θα με κρίνετε;

Είναι πια κάτοικος Βελγίου

 
Τη δική του απάντηση στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό έδωσε ο «Βέλγος» πλέον Ζεράρ Ντεπαρτιέ. Ο διάσημος ηθοποιός παρέδωσε το γαλλικό διαβατήριο του επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ που έλεγε ότι μετακομίζει στη Βέλγιο για να γλιτώσει τη βαριά φορολογία.

Ο Ντεπαρτιέ με επιστολή που έστειλε στη γαλλική εφημερίδα le Journal du Dimanche υποστηρίζει ότι: «Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται στην πατρίδα του». Μάλιστα ο ηθοποιός απάντησε και στην κριτική του Ερό που είπε πως η συμπεριφορά του είναι «θλιβερή» και «μη πατριωτική»: «Θλιβερή, είπατε θλιβερή; Πόσο θλιβερό είναι αυτό. Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, ο,τιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιμωρηθεί».

Ο ηθοποιός στην επιστολή του είπε επίσης ότι εργάζεται από 14 του και μέχρι σήμερα έχει πληρώσει στο γαλλικό κράτος περισσότερα από 145 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα τόνισε πως κανένας άλλος πλούσιος Γάλλος πολίτης δεν έχει δεχτείς τέτοιες προσβολές:

«Δεν έχουμε πλέον την ίδια χώρα. Είμαι ένας πραγματικός ευρωπαϊστής, ένας πολίτης του κόσμου, όπως με δίδασκε πάντα ο πατέρας μου. Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω ν΄αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις. Ποιός είστε εσείς που θα με κρίνετε; Σάς ερωτώ κ. Ερό, πρωθυπουργέ του κ. Ολάντ;. Παρά τις καταχρήσεις, την όρεξη και την αγάπη μου για τη ζωή, παραμένω ένας ελεύθερος άνθρωπος».

Ο Ντεπαρτιέ έχει ήδη αγοράσει σπίτι σε χωριό του Βελγίου κοντά στα σύνορα, για να μπορεί να πηγαινοέρχεται στο Παρίσι. Μάλιστα φωτογραφήθηκε με τους κατοίκους του χωριού στη νέα του πατρίδα (φωτογραφία κάτω).



Αντιδράσεις από το Βέλγιο

Το Βέλγιο αρνείται να είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» στην υπόθεση της αυτοεξορίας του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς ο οποίος συνέστησε στο Παρίσι να διερωτηθεί για τους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών, της κίνησης αυτής.

«Δεν κατανοούμε αυτό τον τρόπο εξεύρεσης ενός αποδιοπομπαίου τράγου λέγοντας ότι υπάρχει μια γειτονική χώρα όπου οι Γάλλοι θα βρουν καταφύγιο. Δεν λήφθηκε κανένα μέτρο στο Βέλγιο για την προσέλκυση οιουδήποτε γάλλου πολίτη», δήλωσε ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας στο δίκτυο RTL.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου