Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παιδιά από τα χωριά SOS στο κλειστό του ΟΑΚΑ

Το ...έζησαν με την ψυχή τους
Έτρεξαν, έπαιξαν, γέλασαν με την ψυχή τους και ζήτησαν να γίνουν και εκείνα αθλητές του στίβου.

Τα περίπου 25 παιδιά από τα χωριά SOS βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ συναντήθηκαν με τους Ελληνες πρωταθλητές, μίλησαν μαζί τους και πριν φύγουν…παρέλαβαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

Πριν από αυτό όμως, είδαν την Κατερίνα Στεφανίδη να κάνει άλματα στο επί κοντώ, πήραν οδηγίες από τον Κώστα Φιλιππίδη για το πώς πρέπει να κρατάνε το κοντάρι και άκουσαν τις συμβουλές της Στέλλας Λεδάκη, που μεταξύ άλλων τους ζήτησε να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να κάνουν με αγάπη, ό,τι επιλέξουν στην ζωή τους. Το κλειστό του ΟΑΚΑ, γέμισε από τους νεαρούς αθλητές, που εκτός των άλλων ανέβηκαν στο τραμπολίνο και συναγωνίστηκαν στις κούρσες ταχύτητας. 



Μαζί τους έπαιξαν η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Τατιάνα Γκούσιν, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Λυκούργος Τσάκωνας και άλλοι Ελληνες αθλητές που υποδέχθηκαν τα παιδιά στο στάδιο. Μάλιστα ο Αθλητικός Ομιλος Νέων Αργυρούπολης, εξέφρασε την επιθυμία να δεχθεί δίχως οικονομική επιβάρυνση στις ακαδημίες του, όσα από τα παιδιά των Χωριών της Βάρης επιθυμούν να κάνουν στίβου.

Η πράξη αγάπης της ομοσπονδίας, έδωσε χαρά στα μικρά παιδιά και παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν μια δραστηριότητα, μέσα από την οποία μπορούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία.
«Ηταν μια σημαντική πρωτοβουλία της ομοσπονδίας. Τα παιδιά δοκίμασαν ορισμένα από τα αγωνίσματα του στίβου. Στις γιορτινές μέρες που διανύουμε είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν», είπε η «χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού Νικόλ Κυριακοπούλου.

«Είναι πολύ σημαντικό να οργανώσουμε και να έχουμε αυτά τα παιδιά κοντά στο στίβο, καθώς είναι σε μια ηλικία που μπορούν να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με αυτό. Μέσα από αυτή τη μικρή εκδήλωση τους δώσαμε χαρά», είπε από την  πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης. Μια άλλη άλτρια του επί κοντώ, η Στέλλα Λεδάκη δήλωσε: «Είναι καλό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά να προσπαθούν, να κάνουν υπομονή και επιμονή και να δείχνουν θέληση γι΄ αυτό που κάνουν. Και όλα αυτά μπορούν να τα πετύχουν και μέσα από τον αθλητισμό. Δίχως να σημαίνει πως όλοι τους θα πρέπει να ασχοληθούν και με τον πρωταθλητισμό». Στο Ολυμπιακό στάδιο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος.
ΠΗΓΗ : ΣΕΓΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου