Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Star Αlert: Τηλεοπτική, κοσμική και κυρίως υποκριτική φιλανθρωπία!

 
ΕΠΟΧΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

 tsolka-sig.png


Star-alert-tileoptiki-kosmiki-kai-kyrios-ypokritiki-filanthropia--
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
 
Ω! Ναι! Είναι η περίοδος της φιλανθρωπίας. 11 μήνες τον χρόνο οι καρδιές είναι σκληρές και τον 12ο οι πλούσιοι και αυτού του τόπου τάχα μου συγκινούνται απ΄ το δράμα παιδιών ή γερόντων ή αστέγων ή απλώς φτωχών! Πάμπλουτες κυρίες ποζάρουν με τις πανάκριβες τουαλέτες τους και τα μάτια τάχα όλο σύμπονοια (βέβαια απ τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις και τα μποτόξ η κάθε προσπάθειας έκφρασης μοιάζει με γκριμάτσα κοιλόπονου), για άρρωστα παιδιά ή ρφανά. Τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ στις πόζες όπως τα ακριβά τους δαχτυλίδια, καρφίτσες, σκουλαρίκια. Τα κοσμήματα φυσικά αμύθητης αξίας. Οι ζωούλες δίπλα τους, όχι ιδιαίτερα! Είναι κυρίως αντικείμενα αυτοδιαφημισμένης μεγαλοσύνης και αυτοερωτικής καλοσύνης.

Το κρατικό κανάλι υποδέχεται τους εγχώριους σταρς για να μαζέψει λεφτά. Οι σταρς κάνουν πως σηκώνουν τηλέφωνα για προσφορές. Φυσικά και δεν παραλείπουν να πουν που δουλεύουν φέτος, με ποιους συνεργάζονται και μη ξεχάσουμε και δε πληρώσουμε να τους δούμε! Για δικές τους προσφορές ούτε λόγος να γίνει! Τα λεφτά που έχουν αποκτήσει απ΄ το ταλέντο τους και απ' αυτόν ακριβώς τον κόσμο είναι υπόθεσή τους! Η παρουσία τους αρκεί να χορτάσει παιδάκια, να πάρει εμβόλια ή φάρμακα. Σιγά μην ανοίξουν και αυτοί τα πορτοφόλια, οι ψυχούλες μου! Ο μεροκαματιάρης απ΄ το σπίτι, θα συγκινηθεί πάλι και θα προσφέρει το υστέρημα του. Και για αυτόν είναι πράγματι θυσία!

Η επίσκεψη άλλων φιλάνθρωπων σταρ, κάπου για να παραδώσουν επιταγή συνοδεύεται απαραίτητα ήταν από ένα φωτογράφο και από ένα ύφος θλιμμένο. Φυσικά καλοβαμμένη, καλοχτενισμένη η πόζα αλλά να, έτσι λίγο αφημένη! Για τους ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν τόσο τυχεροί και ευνοημένοι! Η φιλανθρωπία γίνεται αυτοδιαφήμιση από μικρόκαρδους, τσιγκούνηδες, νάρκισσους, μικρούς ανθρώπους. Ίδιους με την εποχή τους. 

Η κραυγαλέα και λουσάτη φιλανθρωπία είναι ένα ακόμα εφαλτήριο για διασημότητα και λίγο ακόμα δημοφιλία. Ο Αι Βασίλης φέτος από τι θα υποκατασταθεί; Απ΄ τη Νάνα Μούσχουρη, μήπως; Απ΄ την σταρ που θα έπρεπε να χει χορτάσει διασημότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κι όμως πόζαρε στις κάμερες για να παραδώσει μια επιταγή 10.000 στον δήμαρχο Αθηνών κ. Καμίνη; «Για τους φτωχούς». Το κακό ξεσπά πάντα κρυφά. Το αυτοερωτικό «καλό» πάντα υπό το φως φρέον της κάμερας και τα φλας των φωτογράφων. Οι υπέρλαμπρες κοσμικές κυρίες και οι σταρ, αμέσως μετά την απομάκρυνση των τηλεοπτικών και φωτογραφικών συνεργείων, πρέπει να βιάζονται να πλύνουν τα χέρια και να απολυμανθούν. Οι φτώχεια κουβαλά αρρώστιες!

Μπορεί και να τους μόλυναν. Μεταξύ τους σε ένα χορό, που θα παραβγαίνουν ποια σύζυγος είναι ντυμένη καλύτερα και ακριβότερα, η φιλανθρωπία θα μπει σε μια βάση ίσως πιο ανεκτική για αυτούς. Με την απουσία του φτωχού και βδελυρού αντικειμένου της. Αφού πλήρωσαν την πανάκριβη πρόσκληση και φάνηκε το χαβιάρι τους, έχουν κάνει το καθήκον τους και φέτος. Τα έσοδα θα πάνε σε κάποιο σκοπό… Τι σημασία έχει που ακριβώς; Αρκεί ο φωτογράφος να τους βγάλει απ΄ το σωστό προφίλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου