Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα κενά στο γυμνάσια και τα λύκεια των Μεσογείων



"Μάθε παιδί μου γράμματα" είναι ο τίτλος της κλασσικής πλέον ελληνικής ταινίας, όμως αυτό φαίνεται... αδύνατον στα σχολεία της ανατολικής Αττικής, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες.
Παρατίθενται παρακάτω ορισμένα παραδείγματα από τα σχολεία που υποφέρουν από τις ελλείψεις  καθηγητών.
Ειδος προς εξαφάνιση φαίνεται πως είναι οι θεολόγοι και όχι μόνο!
Συγεκριμένα, υπάρχει έλλειψη αυτής της ειδικότητας στο 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο 2ο ΓΕΛ και στο 2ο γυμνάσιο Μαρκόπουλου, στο ΕΠΑΛ Λαυρίου και στο ΓΕΛ Μαραθώνα. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει κάνει κανένα διορισμό αναπληρωτών θεολόγων.
Επίσης, χωρίς φυσικό λειτουργεί το ΓΕΛ Μαραθώνα και το ΕΠΑΛ Κορωπίου, ενώ στο 2ο γυμνάσιο Μαρκοπούλου, στο ΓΕΛ Αναβύσσου, στο ΓΕΛ Μαραθώνα, στο 2ο ΓΕΛ Καλυβίων και στο ΕΠΑΛ Λαυρίου δεν υπάρχουν καθηγητές αγγλικών.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πως τα τμήματα της τεχνολογικής κατεύθυνσης της Β' λυκείου στο ΓΕΛ Νέας Μάκρης και στο ΓΕΛ Κερατέας, λειτουργούν με 27 μαθητές.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως εντοπίζεται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), όπου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μαθητές καλούνται να μπουν στην «αρένα» των πανελληνίων εξετάσεων, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα... εφόδια. Και φυσικά εννοούμε τους καθηγητές. Στα ΕΠΑΛ της ανατολικής Αττικής λοιπόν, υπάρχουν απίστευτα κενά στα μαθήματα ειδικοτήτων, καθώς δεκάδες σχολεία λειτουργούν χωρίς γεωπόνους, ενώ στα μουσικά σχολεία, υπάρχουν περισσότερες από 300 ώρες κενών μαθημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου