Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

7ο Μαθητικό συνέδριο συνέδριο στη Παλλήνη στα πρότυπα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Written By Pallini Press

048
Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα διοργάνωσαν το 7ο μαθητικό συνέδριο M.U.N. (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών), με θέμα «για τους νέους».
Τα μαθητικά συνέδρια M.U.N. (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) είναι πολύ διαδεδομένα παγκοσμίως και γίνονται σε πολλά κράτη, με αποκορύφωμα αυτό της Χάγης (T.H.I.M.U.N.), στο οποίο συμμετέχουν περίπου 4.000 μαθητές απ' όλο τον κόσμο.
Το Διεθνές Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Χάγης (T.H.I.M.U.N.) είναι ένας εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός (Non-Governmental Organization), ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και διοργανώνει ετήσια ένα πενθήμερο συνέδριο για μαθητές, κατά τα πρότυπα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σκοπός του M.U.N. είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στα παγκόσμια προβλήματα, η βελτίωση των ρητορικών τους ικανοτήτων με τη δημόσια έκφραση και την τεκμηριωμένη υποστήριξη των ιδεών τους, καθώς επίσης η απόκτηση γνώσεων μέσα από την έρευνα και τη μελέτη διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων.
Όλες οι ομιλίες, αλλά και οι εργασίες του συνεδρίου ήταν στην αγγλική γλώσσα. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων στην Παλλήνη, δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό και συμμετείχαν 280 μαθητές από 18 σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου