Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ηλεία: Καταγγελία των συγγενών των νεκρών κατά των «αυτόκλητων υπερασπιστών»

Οργισμενη ανακοινωση – διαμαρτυρια απο τους συγγενεις των νεκρών των φονικών πυρκαγιων της Ηλείας κατα των «αυτοκλητων υπερασπιστών» των Καφυρα και Χρονοπουλου που καταδικάστηκαν σε 49 χρόνια και 59 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα και κατα εκεινων που επικρινουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, δημοσιεύει το www.apokalypseis.com.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Οι παρακάτω υπογράφοντες, συγγενείς των τραγικών θυμάτων από τις πυρκαγιές του Αύγουστου 2007 στην Αρτέμιδα και στα γύρω χωριά του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, δηλώνουμε τα παρακάτω:
«Ύστερα από καθυστέρηση πέντε και πλέον ετών και μετά από 8μηνη υποδειγματική ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημ/κείο Πύργου εξέδωσε την απόφαση του, βάσει της οποίας καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις ο τότε Νομάρχης Ηλείας, ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως, τοπικά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και η ηλικιωμένη από το χωριό Παλαιοχώρι, που έβαλε τη φωτιά στο σπίτι της, αλλά από αμέλειά της επεκτάθηκε στο εκεί δάσος, με τα περαιτέρω γνωστά τραγικά αποτελέσματα των 36 ανθρώπινων θυμάτων.
Τις τελευταίες, όμως, ημέρες, με ιδιαίτερη πικρία και αγανάκτηση, παρακολουθούμε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. (ηλεκτρονικά και έντυπα) μία συντονισμένη προσπάθεια τοπικών παραγόντων «αγιοποίησης» των αιρετών κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Νομάρχη Ηλείας και ήδη Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ.Χαράλαμπου Καφύρα και του τότε Δημάρχου Ζαχάρως κ. Πανταζή Χρονόπουλου οι οποίοι (πέραν των άλλων καταδικασθέντων) κηρύχτηκαν από το Δικαστήριο και αυτοί ένοχοι για την πρωτοφανή αδιαφορία και αμελή συμπεριφορά τους, από την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η μητέρα Παρασκευοπούλου με τα 4 ανήλικα παιδιά της και την ηλικιωμένη γιαγιά τους, τα δυο ανήλικα ξαδέρφια Αλεξανδρόπουλου με την ηλικιωμένη γιαγιά τους, οι 3 εποχικοί πυροσβέστες και πολλά άλλα πολυαγαπημένα μας πρόσωπα, γονείς, αδέρφια, σύζυγοι κ.τ.λ.
Επίσης, κατακρίνουν, τελείως αδικαιολόγητα, το Δικαστήριο για την απόφαση, που εξέδωσε και καταδίκασε μεταξύ των άλλων και τον τότε Νομάρχη και ήδη Αντιπεριφερειάρχη κ.Χαράλαμπο Καφύρα, την οποία χαρακτηρίζουν άδικη και εσφαλμένη, προδικάζουν δε, αυθαίρετα, ότι το Εφετείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγε θα τον αθωώσει. Το χειρότερο δε είναι, ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι αυτόκλητοι «δημόσιοι υποστηρικτές του», τον χαρακτηρίζουν ως «εξιλαστήριο θύμα» της Δικαιοσύνης. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να δηλώσουμε δημόσια, ότι το συγκεκριμένο Δικαστήριο λειτούργησε άψογα και σεβάστηκε απολύτως, και μάλιστα κατά υποβλητικό τρόπο, όλα τα δικαιώματα του συγκεκριμένου κατηγορουμένου (όπως και των άλλων) και της πολυτελούς υπεράσπισής του.
Θέλουμε, όμως, δημόσια να παρακαλέσουμε, τους αυτόκλητους υπερασπιστές τους, να μη μας προκαλούν άλλο με τις δημόσιες δηλώσεις τους και να σεβαστούν, επιτέλους, τον πόνο μας και τη μνήμη των αδικοχαμένων προσφιλών μας προσώπων. Θύματα δεν είναι ο τότε Νομάρχης και ήδη Αντιπεριφερειάρχης κ.Χαράλαμπος Καφύρας ούτε ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Πανταζής Χρονόπουλος και μάλιστα εκ μέρους της Δικαιοσύνης αφού κρίθηκαν ένοχοι και τους επεβλήθησαν πολυετείς φυλακίσεις.
Τραγικά θύματα, δυστυχώς, υπήρξαν οι 36 νεκροί, λόγω της πρωτοφανούς αμέλειας και αδιαφορίας κατά τις ώρες εκείνες, των αρμοδίων και ασφαλώς και των ανωτέρω, όπως δέχτηκε το Δικαστήριο με την απόφασή του. Έπειτα, οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό και όχι με απαξιωτικές δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα από πρόσωπα, που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το Σύνταγμα και να σέβονται τους Νόμους της χώρας μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι τόσο ο τότε Νομάρχης, όσο και οι άλλοι αρμόδιοι ήταν προκλητικά απόντες κατά τις δύσκολες εκείνες ώρες, και δεν εφήρμοσαν τους νόμους, όπως είχαν υποχρέωση, κάτι που δέχτηκε και το Δικαστήριο.
Γνωρίζουμε, ακόμη, ότι από τότε και μέχρι σήμερα, έδειξαν όλοι τους πρωτοφανή και προκλητική αδιαφορία, αλλά, τουλάχιστον τώρα, και μετά τη δικαστική ετυμηγορία, ας δείξουν στοιχειώδη σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στη δικαστική απόφαση και ας μη μας προκαλούν άλλο».
Πύργος 19 Δεκεμβρίου 2012
Οι δηλούντες
Παρασκευόπουλος Γεώργιος
Δρακοπούλου Θεοδώρα
Δρακοπούλου Χριστίνα
Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος
Αλεξανδρόπουλος Ευστάθιος
Αλεξανδρόπουλος Παναγιώτης
Κάρτας Παναγιώτης
Παπαδοθωμάκου Βασιλική
Κάρτας Δημήτριος
Παπά Σοφία
Παπά Ιωάννα
Πηγή www.apokalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου