Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τα παιδιά της Μελίνας



Τα παιδιά της Μελίνας δεν έμαθαν να γονατίζουν κι όταν σκύβουν το κεφάλι είναι μόνο και μόνο όταν πεθαίνει ένα δικό τους. Δεν έχουν ανάγκη από χαρτιά και γραφειοκρατία για να δείξουν ότι είναι ρωμιοί.

Δεν ζητιανεύουν για βεβαιώσεις παρακολούθησης, ούτε παίζουν θέατρο με τις αρχές, είναι ντόμπρα και σταράτα, διότι δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν. Δεν ακούν αυτούς που λένε ότι θα τα βοηθήσουν, ξέρουν ότι είναι μόνο λόγια. Δεν....
πιστεύουν στους ραγιάδες και τους πασάδες. Προτιμούν να είναι ελεύθερα, ακόμα κι αν είναι στο δρόμο, γιατί αυτός είναι πάντα της ελευθερίας.

Δεν προσέχουν τι λένε οι άλλοι για δαύτα, ξέρουν την αξίας τους, δεν έχουν ανάγκη τη μιζέρια της κοινωνίας. Τα παιδιά της Μελίνας είναι πάντα γελαστά και περνάνε μια χαρά, δεν έχουν παράπονα, μόνο απαιτήσεις από τα δικά τους. Δεν έχουν κόμμα, μόνο πατρίδα και αξιοπρέπεια.

Δεν κοιτάζουν τα σύννεφα παρά μόνο την Κυριακή, για να μην ξεχάσουν την κατοχή και βλέπουν το απέραντο γαλάζιο δίχως να δώσουν σημασία στις γκρίζες ζώνες.

Δεν είναι ευγενικά με τα κτήνη διότι ξέρουν μόνο από αξίες, όχι από αρχές. Δεν ξέρω αν είσαι κι εσύ σαν αυτά τα παιδιά, αλλά αν σ’ αγγίζουν όπως εμένα, τότε δεν έχεις μόνο την μοναξιά για συντροφιά, αλλά όλα τα χαμόγελα των παιδιών της Μελίνας.


Νίκος Λυγερός





8 σχόλια:


ΑΧΙΛΛΕΑΣ είπε...
ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
Apostolos είπε...
Δὲν καταλαβαίνω. Ἡ Μελίνα δὲν ἤτανε ποὺ σταμάτησε νὰ μιλᾶ στὸν Χατζιδάκι, ἐπειδὴ ἐκεῖνος τόλμησε νὰ ἐκφράσει τὸν ἀποτροπιασμό του γιὰ τὸν "θεό της" Ἀνδρέα Παπανδρέου καὶ τὴν παρέα του, ποὺ ἀποψίλωσε τὴν Ἑλλάδα ἀπὸ ἀρχές καὶ κάθε ἀξία; Ἀπὸ πότε τὸ πρότυπο τῆς Φρύνης ἔγινε τὸ πρότυπο τῶν Ἑλληνίδων τὶς ὁποῖες πρέπει νὰ τιμοῦμε; Ἀπόστολος.
An είπε...
Δεν είμαστε παιδιά ούτε της Μελίνας ούτε κανενός άλλου καθεστωτικά διαφημιζόμενου ''ήρωα'' - είμαστε παιδιά των γονιών μας, των καθημερινών αληθινών ηρώων που χάρη στη Μελίνα και τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες και προωθημένους απ' τους πολιτικούς ζουν τη ζωή τους, παλεύοντας σκληρά με την πίκρα μιας χώρας που διαλύεται και των παιδιών τους που έχουν απολέσει κάθε ελπίδα για το μέλλον και τη ζωή τους. Αυτών των ανθρώπων που το καθεστώς, μέρος του οποίου ήταν και η Μελίνα, τους στέρησε ακόμη και μια αξιοπρεπή σύνταξη, είμαστε παιδιά και γι' αυτό δεν προσκυνάμε κανέναν. Γιατί οι μητέρες μας μας έμαθαν να είμαστε αξιοπρεπείς και να μην προσκυνάμε κανέναν, αλλιώς θα ήταν κι εκείνες ''Μελίνες''...
md είπε...
'Ημουν έτοιμος να διαμαρτυρηθώ για το δακρύβρεχτο Μελινόδραμα, όμως οφείλω να σταματήσω βλέποντας το όνομα του συγγραφέα. Υποκλίνομαι στο γίγαντα της νεοελληνικής διανόησεις που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε στο μπλόγκ σας, αν και είμαι κάπως απογοητευμένος από την έλλειψη τοπολογίας και διαγραμμάτων Voronoi στο συγκεκριμένο άρθρο. Δεν της αξίζει της Μελίνας και των "παιδιών(;) της" ένα σύνολο Καντόρ, ένας αλγόριθμος Γκάους, ή -έστω- λίγη διαφορική γεωμετρία Νικ μου;
Spyros είπε...
Και ενα και δυο και τρια και τεσσερα παιδια... Το τραγουδι της τρουμπας
alikatis είπε...
Ποιανής Μελίνας; Αυτηνής που γύρναγε όλο τον κόσμο και έλεγε μην πηγαίνετε διακοπές στην Ελλάδα για να γονατίσει οικονομικά και να πέσει η Χούντα; Πάλι καλά που δεν είπε ρίξτε πέντε-έξι πυρηνικές βόμβες να γίνουν όλα γης Μαδιάμ για να πέσει ο Παπαδόπουλος. Αυτηνής που είχε χάσει το λογαριασμό για πόσες και ποιές μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών δούλευε; Της αυτοεξόριστης; (Λέξη που εφευρέθηκε για να ηρωοποιήσει κάτι κοτάρες τύπου Καραμανλή, Θεοδωράκη κ.λ.π. που αντί να μείνουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν τη Χούντα, άφησαν τα κορόιδα να φάνε τις φυλακές και τα ξερονήσια και έκαναν αντίσταση εκ του ασφαλούς από τα Παρίσια και τις Νέες Υόρκες.) Της ατάλαντης ηθοποιού, της ανίκανης να τραγουδήσει ψευτοστάρ που προωθήθηκε από το σύστημα με μόνο προσόν την Εβραική της καταγωγή; Και χρησιμοποιήθηκε από τους ομοίους της για να διαφθείρει τις Ελληνίδες και να τις παρουσιάσει σε όλον τον πλανήτη σαν διεστραμμένες πόρνες? Κάνε μας ρε τη χάρη με την Εβραιώνυμη και Εβραιοεπώνυμη εγγονή του προδότη Δήμαρχου.
antep είπε...
@Κυρ Ιαν 08, 10:08:00 μμ 2012 Ποιανής Μελίνας; Αυτής που είχε πει: "Είμαι πουτάνα διεθνούς εμβέλειας. Χρησιμοποιήστε με!". Της ατάλαντης εβραίας στάρλετ που με τη βοήθεια της συναγωγής έγινε η "Μελίνα της Ελλάδος", και η "απόλυτη Ελληνίδα στάρ" που ζήτησε πίσω τα ... μάρμαρα (sic!) του Παρθενώνα! Με τη βοήθεια της Μελίνας και του "Φιλέλληνα" Τζούλι η Ελλάδα ανέκτησε το διεθνές της κύρος. 'Eγινε, επιτέλους, συνώνυμη με το τζατζίκι, το συρτάκι τη ρετσίνα και το "ποτέ την Κυριακή"! Και η πλάκα είναι πως πολλοί θα αναρωτιούνται: "Εβραία η Μελίνα; Τί λένε τούτα τα σούργελα;". 'Ομως τι καθόμαστε και σχολιάζουμε κείμενα του Λυγερού; Αξίζει τον κόπο;
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ είπε...
συμφωνω με τον συγγραφεα ενταξει ρε παιδια ενταξει μπορει να διαφωνειτε πολιτικα αλλα απο την αλλη δεν εχει καμια σχεση με κατι νταλαροειδη που εχουν κανει καραμελα τις συναυλιες φιλανθρωπικου χαρακτηρα εχοντας 10 σπιτια ανα την ελλαδα το λιγοτερο.Δηλαδη τι να πουμε και για την Αλικη που καλλιτεχνικα προωθηθηκε χαριν στον Τεως και τις γνωριμιες τις οικογενειας με υψηλα κυβερνητικα στελεχη? εκανε λεει επανασταση εκ του ασφαλους,δηλαδη τι επρεπε να γυρισει στην ελλαδα να παραδοθει?Εχουν γινει ειδωλα κατι μοντελοτραγουστριες παρεπιπτοντως ηθοποιοι και σας ενοχλησε η Μερκουρη..για ονομα του θεου,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου