Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με απόφαση δικαστηρίου επαναπροσλαμβάνονται από το Δήμο Παλλήνης 42 υπάλληλοι!



Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, 2012, ώρα 21:27
 Το 2012 μπήκε με το …. καλό για 45 εργαζόμενους στο Δήμο Παλλήνης αλλά και για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης.
Προσλήφθηκαν τον Απρίλιο του 2011 από το Δήμο Παλλήνης με διαδικασίες ΑΣΕΠ υπογράφοντας συμβάσεις εργασίας διάρκειας 8 μηνών, στελέχωσαν τις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης και πρασίνου, ξεκίνησαν εργασία έναν μήνα μετά, τον Μάιο 2011 και περαιωμένου του χρόνου απασχόλησής τους στις 31 Δεκεμβρίου 2011 αποχώρησαν από τις θέσεις που απασχολούνταν.

Όμως, εκτιμώντας ότι η εργασία που προσέφεραν στο Δήμο Παλλήνης είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ορισμού «κάλυψης θέσεων με πάγιες και διαρκείς ανάγκες…»προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη έχοντας και την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, επαναπροσλαμβάνονται μέχρι την ημέρα που θα εκδοθεί η οριστική απόφαση από την ομαδική προσφυγή τους.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε με σύσταση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Λεστάκης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της άποψης των εργαζομένωνότι απασχολούνταν σε θέσεις με πάγιες και διαρκείς ανάγκες….
Εύλογα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ερμήνευσαν την θετική απόφαση του Δικαστηρίου ως ένα αισιόδοξο μήνυμα για το νέο έτος που ξεκίνησε -εν μέσω μιας εξελισσόμενης οικονομικής κρίσης- πριν 11 ημέρες. Επισημαίνεται,
ότι στο ενδεχόμενο που η (προσωρινή) απόφαση του Δικαστηρίου δεν δεχότανε το αίτημα επαναπρόσληψης των 45 εργαζομένων, ο Δήμος Παλλήνης θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα-ύδρευση-πράσινο) δεδομένου ότι άλλοι 47 υπάλληλοι «οκταμηνίτες» του Δήμου έχουν ήδη αποχωρήσει από τις θέσεις εργασίας τους (προσέφυγαν και αυτοί στην δικαιοσύνη) με αποτέλεσμα οι συνέπειες από την μείωση του απασχολούμενου ανθρώπινου δυναμικούνα επηρέαζε αρνητικά την διαχείριση της καθημερινότητας στις πόλεις μας. 
Νεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου