Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι μαθητές που διαβάζουν Μαρξ!




 E-mail
karl-marx
Και όμως να που στις μέρες μας που σχεδόν όλες οι παλιές ιδεολογίες είναι χρεωκοπημένες υπάρχουν κάποια παιδιά που διαβάζουν και συζητούν για τον Μαρξ!
Ο λόγος για τη Λέσχη Ανάγνωσης του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, η οποία λειτουργεί για 4η χρονιά, η οποία οργανώνει διάλεξη του οικονομολόγου και συγγραφέα Νίκου Κουνενή για το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Στη σχετική προαναγγελία αναφέρεται: «Ξέρεις από τί γίνεται το χρήμα που χρησιμοποιούμε; Γνωρίζεις τους μηχανισμούς του καπιταλισμού; Πίστευες ότι Το Κεφάλαιο, το μείζον έργο του Μαρξ, ήταν τόσο δύσκολο όσο και τα... κινέζικα; Ε, λοιπόν, ορίστε η διασκευή αυτού του κλασικού έργου σε γιαπωνέζικο manga. Με βάση μια ιστορία απλή - ένας μικροτυροκόμος δημιουργεί το εργοστάσιό του - το κόμικς περιγράφει τι είναι ο καπιταλισμός.
Ένα έξυπνο, διασκεδαστικό και απαιτητικό κάλεσμα να ανακαλύψουμε το σπουδαιότερο έργο του Μαρξ. Πώς γεννιούνται οι οικονομικές κρίσεις; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ανεργία; Γιατί όλες αυτές οι κοινωνικές ανισότητες; Γιατί χρειάζεται η αμφισβήτηση και η ανατροπή αυτού του συστήματος;».
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον όχι τόσο η παρουσίαση του μνημειώδους έργου του Κάρολου όσο το μέγεθος της συμμετοχής των μαθητών. Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου