Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Στα δίχτυα» του ΣΔΟΕ και δύο ιεράρχες


Τα γραφεία του ΣΔΟΕ θα επισκεφθούν προσεχώς δύο μητροπολίτες του λεκανοπεδίου της Αττικής, για να δώσουν λεπτομέρειες αναφορικά με τις καταθέσεις άνω των 5.000.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους.

Το θέμα αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», η οποία ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στην επιφάνεια σε συνέχεια πρόσφατου εντοπισμού ιερέα, ο οποίος βρέθηκε να έχει 3.000.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου παπά συνέβη και ένα άλλο γεγονός που εντυπωσίασε τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Ο εν λόγω παπάς πήγε και πλήρωσε τοις μετρητοίς πρόστιμο 1.100.000 ευρώ για τις καταθέσεις των 3.000.000 που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θέλησε να ξεμπερδεύει από τις έρευνες, αποδεχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι έχει παρανομήσει και ότι έχει αποκρύψει εισόδημα.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σε συνδυασμό με καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, οδήγησε τους ελεγκτές στο να αναζητήσουν το κατά πόσο ο εν λόγω ιερέας λειτουργούσε με στόχο να καλύψει τα ίχνη για να μην αποκαλυφθούν μεγάλα «ψάρια».

Ενα επιπλέον στοιχείο που αξιολογήθηκε δεόντως είναι επίσης και το ότι η ενορία του ιερέα των 3.000.000 ευρώ βρίσκεται στη μητρόπολη ενός εκ των δύο μητροπολιτών που ελέγχονται και για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες για «περίεργη» οικονομική διαχείριση. Ετσι, οι αρμόδιες Αρχές είχαν πλέον κάθε λόγο να ζητήσουν στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών, αλλά και συγγενικών τους προσώπων, μια και φαινόταν ότι είχε στηθεί ολόκληρο κύκλωμα μετακίνησης κεφαλαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο μητροπόλεις φημίζονται για την τεράστια περιουσία τους, που μεταφράζεται σε ακίνητα στην Αττική και σε χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η «τρύπα» στα οικονομικά των μητροπόλεων εστιάζεται κυρίως στα έσοδα από ενοίκια και πωλήσεις ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου