Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σε ποιον παραδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης


Είναι γνωστό πως μετά την δόση που θα πάρει η Ελλάδα από την Τρόικα, αν κι αυτό ακόμα δεν είναι και τόσο σίγουρο, θα υπάρξει στην κυβέρνηση ευρύς ανασχηματισμός, με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με περισσότερα πολιτικά στελέχη, με αποτέλεσμα κάποιοι από τη ΝΔ να αποχαιρετήσουν τα υπουργεία τους! Όπως όλα δείχνουν ένας από αυτούς θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Piazza del Popolo, ο υπουργός Εσωτερικών έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τον ίδιο τον Σαμαρά, με συνέπεια να μην θέλει ο ίδιος την συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό όμως να του διαμηνύει πως τον προορίζει για άλλο υπουργείο.
Ο βουλευτής Ροδόπης πάντως, δεν επιθυμεί να συνεχίσει σε μια κυβέρνηση που ουσιαστικά οι υπουργοί είναι μαριονέτες και κουμάντο στα υπουργεία κάνουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Σκεπτόμενος και την επόμενη μέρα, η οποία δεν αργεί στην ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θέλει να έχει τις λιγότερες κοινωνικά απώλειες.
Αν και του καταλογίζονται οι χιλιάδες απολύσεις υπάλληλων, καθώς και οι διαθεσιμότητες, στην διαδοχή της προεδρίας του κόμματος, άλλα θα παίξουν ρόλο. Βέβαια σημασία έχει πως θα σε δεχθεί μετά η κοινωνία. Θα σε θεωρήσει κάτι το καινούργιο ή θα σε τοποθετήσει στο κάδρο του πολιτικού συστήματος;
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών, θα περάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχε δώσει την διαβεβαίωση στον Αντώνη Σαμαρά, ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει προκύψει με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να «απορροφήσει» τους κραδασμούς. Εκείθα τοποθετηθεί ένας γνώστης της Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Κοζάνης και επί χρόνια Δήμαρχος της πόλης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου