Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στήνουν και ξεπλένουν την παραΕΥΠ


Η λειτουργία της ΕΥΠ, απείχε πάντα από αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος ως λειτουργία Μυστικών Υπηρεσιών για το συμφέρον της χώρας. Τμήματα ολόκληρα της ΕΥΠ κατά καιρούς ,στο όνομα διάφορων δογμάτων (αντιμετώπισης εθνικού κινδύνου,τρομοκρατίας,ασύμμετρων απειλών), συμπορεύτηκαν και τελικώς ελέγχθηκαν από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Κορυφαία στιγμή παράδοσης στις ξένες απαιτήσεις υπήρξε η παράδοση του Έλληνα πράκτορα Σταύρου Λάλα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι χειρισμοί στην υπόθεση Οτσαλάν.
Μετά το 2004, στην ΕΥΠ δημιουργήθηκε μια ομάδα,η οποία λειτούργησε παραθεσμικά. Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια αυτονομήθηκε. Δούλεψε για επιχειρηματίες, έκανε ιδιωτικές παρακολουθήσεις και προσέφερε υπηρεσίες σε διάφορους, ροκανίζοντας μυστικά κονδύλια με δήθεν επιχειρήσεις στα Σκόπια.
Αυτή η ομάδα αποκαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια και τα μέλη της είναι υπόδικοι σε τρεις υποθέσεις προμηθειών στην ΕΥΠ. Λίγο πριν φτάσουν στο εδώλιο, οι τύποι αυτοί επιχείρησαν το «ξέπλυμά» τους μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Μια ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ρωτούσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης γιατί δεν χρησιμοποιείται ένα σύστημα Γεωγραφικού Εντοπισμού το οποίο προμηθεύτηκε η ΕΥΠ. Στην πραγματικότητα ήταν το σύστημα το οποίο οι υπόδικοι προμηθεύτηκαν- παρότι άχρηστο- και διώκονταν γι” αυτό. Έτσι έγινε η προσπάθεια μέσα από την χρησιμοποίηση του ελληνικού Κοινοβουλίου να εμφανιστεί το σύστημα ως αναγκαίο, άρα οι επίορκοι ως δικαιολογημένοι στην επιλογή τους.
Η προσπάθεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Τις τελευταίες μέρες,στο εσωτερικό της υπηρεσίας υπάρχει ένα πογκρόμ μεταθέσεων υπαλλήλων. Τη θέση τους παίρνουν γαλάζια έως και μαύρα παιδιά. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στις παρακολουθήσεις και τις απαγωγές των Πακιστανών επανέρχονται σε θέσεις-κλειδιά. Η διοίκηση διαβεβαιώνει τον Σαμαρά πως η διεύθυνση παρακολουθήσεων,ο υπερκοριός ελέγχεται πλήρως.
Η ΕΥΠ είναι σίγουρα μια αμαρτωλή υπηρεσία. Απ” ό,τι φαίνεται όμως κάποιοι αποφάσισαν κι απ’αυτή ακόμα την αμαρτία, να προτιμήσουν τον διάβολο.Τον οποίο και διορίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου