Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχεται ο αριθμός 184 για τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

« Επανέρχεται το 184 στον ΕΟΠΥΥ »
Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου για την χρέωση από ιδιωτικές εταιρίες της κλήσης προκειμένου να κλείσουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού με το γιατρό, φαίνεται ότι έκανε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί αυτή την απόφαση.

Έτσι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με θέμα τις 66 δράσεις και ενέργειες για να ξαναγίνει βιώσιμος ο ασφαλιστικός οργανισμός περιλαμβάνεται και η επαναφορά του αριθμού 184, τον οποίο θα χειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ και θα έχει κόστος απλής αστικής μονάδας. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Σαλμάς, είπε χαρακτηριστικά, ότι "ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός, που μπορεί να βγάλει χρήματα καμία εταιρεία".

"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη στην προηγουμένη διοίκηση γι' αυτό. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς. 

Η παραχώρηση των ραντεβού σε ιδιωτικές εταιρίες και μόνο, απόφαση που προωθήθηκε επί υπουργίας Λοβέρδου είχε ως αποτέλεσμα να χρεώνεται το κάθε τηλεφώνημα περίπου στο 1 ευρώ, να μην υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να κλείσει ραντεβού ο ασφαλισμένος αλλά και να υπάρχουν διαμαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών εταιριών που ανέλαβαν τη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου