Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ξεσηκώθηκαν για τους υπαλλήλους της Βουλής ενώ το Σύνταγμα καιγόταν


Με αντισυνταγματικό τρόπο προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να περάσει τροπολογία για την εξομείωση των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, όσον αφορά τις διατάξεις που ρυθμίζουν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, αφαίρεσε τη φράση «σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής» που ουσιαστικά, όπως τονίζουν, τους εντάσσει στο ενιαίο μισθολόγιο, για τη συμπεριλάβει όμως σε άλλο νομοσχέδιο.
Ωστόσο η διαδικασία πυο προβλέπει το Σύνταγμα είναι διαφορετική. Λόγω του αυτοδιοίκητου της Βουλής, που καλώς ή κακώς έχει θεσμοθετηθεί, αυτή η αλλαγή έπρεπε να γίνει μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, την οποία θα έπρεπε να τη θέσει στα κόμματα και να την ψηφίσουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ, με αποτέλέσμα στο κοινοβούλιο να επικρατήσει πανδαιμόνιο.
Για περίπου μισή ώρα οι εκπρόσωποι των κομμάτων έστρεψαν τα βέλη τους προς τον υπουργό Οικονομικών για τον αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκε. Την ίδια ώρα που έξω από τη Βουλή οι μολότωφ και τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή και ενώ ο ελληνικός λαός περιμένει τη ψήφιση ενός ίσως από τα σκληρότερα πακέτα μέτρων των τελευταίων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου