Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ποιος Έλληνας δίνει 750.000 δολλάρια για τα θύματα του τυφώνα Σάντυ;

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να διαθέσει $750.000 (€586.000) για την ενίσχυση των προσπαθειών ανακούφισης και βοήθειας στις περιοχές της Νέας Υόρκης που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από τον Tυφώνα Σάντυ. Οι πόροι θα διατεθούν για τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στο Μπρούκλιν, το Κουίνς και το Στάτεν Άιλαντ.

Οι οργανισμοί που θα λάβουν δωρεές είναι:

1.    Το Safe Space προσφέρει κοινοτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ευάλωτα παιδιά και οικογένειες στο Νοτιοανατολικό Κουίνς. Αυτή τη στιγμή παρέχει άμεση βοήθεια και ανακούφιση σε οικογένειες που ζουν σε καταφύγια και θα συνεχίσει να εργάζεται με τους ανθρώπους της περιοχής, καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται από άμεσες σε μακροπρόθεσμες.

2.    Το Citymeals-on-Wheels δραστηριοποιείται για την κατανομή γευμάτων άμεσης ανάγκης στις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές του Μπρούκλιν, του Κουίνς και του Στάτεν Άιλαντ. Ο οργανισμός επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων που είναι περιορισμένα στο σπίτι, τα οποία δεν μπορούν να επισκεφθούν τα καταφύγια ή να έρθουν σε επαφή με άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που εξυπηρετούν τις συνοικίες τους.

3.    Το Brooklyn Recovery Fund (Ταμείο Αποκατάστασης του Μπρούκλιν) του Brooklyn Community Foundation είναι μία κοινή προσπάθεια που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δήμου του Μπρούκλιν και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρούκλιν. Σκοπός του Ταμείου είναι να αντιμετωπίσει τις άμεσες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της φυσικής αυτής καταστροφής, καθώς και να λειτουργήσει ως ευέλικτη πηγή χρηματοδοτικών πόρων προς τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθ’ όλη τη διάρκεια των προσπαθειών αποκατάστασης στις σφοδρότερα πληγείσες συνοικίες του Μπρούκλιν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Το σύνολο των συνεισφορών θα διατεθούν για τη στήριξη των προσπαθειών ανακούφισης.

4.    Το Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών σε όλο το Στάτεν Άιλαντ, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εργάζονται για την κάλυψη των άμεσων και εκτάκτων αναγκών στην περιοχή. Ο οργανισμός θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στους κατοίκους των κοινοτήτων που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές μέσα στους προσεχείς μήνες και χρόνια.

5.    Το σύστημα Δημοσίων Βιβλιοθηκών του Κουίνς (Queens Public Library) έχει έξι βιβλιοθήκες στη Χερσόνησο Rockaway (Κουίνς), οι οποίες υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τη θύελλα. Πολλά υποκαταστήματα λειτουργούν ως κοινοτικά κέντρα και παροχείς κοινωνικών υπηρεσιών. Επιπλέον, εργάζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών, ενώ στη συνέχεια, θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων αναγκών, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης ορισμένων υποκαταστημάτων που υπέστησαν μόνιμες καταστροφές.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει δωρεές δύο φορές το χρόνο, προσφέρει, ωστόσο, πάντοτε επείγουσα στήριξη σε συνθήκες που απαιτούν άμεση δράση, έχοντας ενισχύσει, μεταξύ άλλων, στο παρελθόν προσπάθειες ανακούφισης στην Ελλάδα, την Ιαπωνία, τη Μιανμάρ, την Κίνα, την Αϊτή και τη Χιλή. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου