Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

30 εκ. ευρώ θα φέρει στην Αθήνα ο 30ός Μαραθώνιος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη 100 χρόνια από τη γέννησή του

Την εποχή που στην Ελλάδα αναζητούν έσοδα με το τουφέκι, ο 30ός Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας την Κυριακή (στις 9 η εκκίνηση από τον Μαραθώνα) ετοιμάζεται να φέρει ρευστό στα κρατικά ταμεία, αλλά και να δώσει κάποια πνοή στην ξεψυχισμένη ελληνική αγορά. Ο τζίρος της φετινής διοργάνωσης, από τους «αθλητικούς τουρίστες» που έχουν κατακλύσει ήδη την ελληνική πρωτεύουσα, θα φτάσει και μπορεί να ξεπεράσει τα 30.000.000 ευρώ! 
Εκ των οποίων τα 7.000.000 (δηλαδή ένα εκατομμύριο πάνω από τη συνολική επιχορήγηση που παίρνει η ομοσπονδία στίβου...) θα πάνε στα κρατικά ταμεία με τη μορφή του ΦΠΑ.
Οπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ήδη είναι ικανοποιητικότατη η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών, ενώ μην ξεχνάμε πως αυτές τις ημέρες πάνω από 26.000 συμμετέχοντες κάτι θα φάνε, κάπου θα πάνε και όλο και θα αγοράσουν και κάποιο αναμνηστικό του Μαραθωνίου.
Η φετινή διοργάνωση που συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής (και μάλιστα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο αγώνας) συγκεντρώνει τα βλέμματα παγκοσμίως. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι από φέτος η Διεθνής Ενωση Μαραθωνίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Πάκο Μποράο, κάνει την τιμή στη χώρα μας να φιλοξενεί ετησίως την τελετή απονομής στους καλύτερους μαραθωνοδρόμους της χρονιάς σε όλο τον κόσμο που θα επιλέγονται με ψηφοφορία. Στην πρώτη τελετή φέτος, που θα γίνει στα πλαίσια ενός εκλεκτού γκαλά με μεγάλες μορφές του Μαραθωνίου, θα τιμηθεί και ο Κενυάτης Πάτρικ Μακάου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ. Ο οποίος αύριο το μεσημέρι (13.00) θα μοιράζει αυτόγραφα στο Ζάππειο, στα πλαίσια της έκθεσης EXPO (την οποία εγκαινίασε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης).
Αμεσος στόχος των διοργανωτών, να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ της διαδρομής που κατέχει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι (2 ώρ. 10΄ 55΄΄), ενώ απώτερος είναι να συμπεριληφθεί η κλασική διαδρομή στα μνημεία της UNESCO.
Συγκίνησε ο Νοτιοαφρικανός Τζόσεφ Τιάλι που δήλωσε περήφανος και μόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ ο περσινός νικητής του πανελλήνιου πρωταθλήματος Δημήτρης Θεοδωρακάκος χαιρέτισε με χαρά το γεγονός ότι τρέχουν 6.500 Ελληνες, όταν το 2005 ήταν μόλις 850.
«Απλά, για να κερδίσει και στον Μαραθώνιο Ελληνας, χρειάζεται να αλλάξουν κάποιες συνθήκες προπόνησης και όχι μόνο», είπε.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου