Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ-2012 Άλσος Γουδή, 5-6-7 Οκτώβρη: Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή


    Το 1ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τις πύλες του την Παρακευή στο Άλσος Γουδή, με κεντρικό σύνθημα “Χρέος της γενιάς μας η ανατροπή!” Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να στήσουν μία γιορτή δημοκρατίας, δράσης και αντίστασης, προβάλλοντας ένα πολιτιστικό αντι-παράδειγμα, απέναντι στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού. Στον χώρο του φεστιβαλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την Αριστερά, τα κινήματα και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιντεοπροβολές, γωνιά ποίησης, έκθεση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή Λίστακαθώς και χρονολόγιο με θέμα «Ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες της γενιάς μας». Το Φεστιβάλ θα ξεκινά κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ημέρα και 10 ευρώ για το τριήμερο.

    Το στίγμα του Φεστιβάλ μέσα από τη σκοπιά των διοργανωτών
    Ο γραμματέας της Νεόλαίας Συνασπισμού Νάσος Ηλιόπουλος μιλά για μια σημαντική πολιτική διαδικασία που έχει ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το ερχόμενο τριήμερο στην Αθήνα.Τονίζει πως το όλο εγχείρημα ξεπερνά τις επιμέρους συλλογικότητες και αποσκοπεί να στήσει γέφυρες επικοινωνίας και σχέσεις εμπιστοσύνης με τις χιλιάδες νέους ανθρώπους με τους οποίους δόθηκαν κοινοί αγώνες το προηγούμενο διάστημα, έτσι ώστε να μη μετατραπούν σε μία χαμένη γενιά.
    Ως μια σημαντική στιγμή για να πουν οι νέοι της χώρας ένα δυνατό “Ουστ!” στην τρόικα που τους καταστρέφει τις ζωές κι ως μια συνάντηση που θα θέσει προβληματισμούς για μια διαφορετική Ελλάδα βλέπει το φεστιβάλ ο Τάσος Βαρούνης από τους Νέους της ΚΟΕ. Η Αφροδίτη Μπαμπάση από τους Νέους της ΑΚΟΑ δηλώνει ικανοποίηση, καθώς μπαίνουν τα θεμέλια για μια πολύ σημαντική ενωτική διαδικασία, για την οποία έχουν δοθεί μακρόχρονες μάχες. Ο Δημήτρης Μπάρκας από τους Νέους της ΔΕΑ μιλά για μια διαδικασία που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει όσους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και θα δώσει μήνυμα αντίστασης σε μια κρίσιμη συγκυρία που συζητιούνται επώδυνα μέτρα και ο φασισμός εμφανίζεται ενισχυμένος.
    Για μια σημαντική ευκαιρία της ριζοσπαστικής νεολαίας προς κοινούς προβληματισμούς και δράσεις μιλά ο Γιώργος Βελεγράκης από τους Νέους του Κόκκινου, ενώ ο Αδάμος Ζαχαριάδης από τους Νέους της ΡΟΖΑ κάνει λόγο για το πρώτο σταθερό βήμα προς την ενοποίηση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στον σχεδιασμό του φεστιβάλ. Ο Λευτέρης Γεωργέλλης από τους Νέους της ΑΠΟ θεωρεί το φεστιβάλ ως ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής ανατροπής.

    Μουσικό πρόγραμμα
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    -Παρασκευή 5/10: Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ξύδης, Βαλέρια Κουρούπη, Χαΐνηδες
    -Σάββατο 6/10: Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Μάρθα Φριντζήλα & Kubara Project
    Αfter party με τον dj Panko (ex Ojos de Brujo)
    -Κυριακή 7/10: Amparo Sanchez, Imam Baildi, Elektrobalkana
    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    -Παρασκευή 5/10, World/Ska: Baildsa, Fundracar, SkaNonTropo
    -Σάββατο 6/10, Rock/Μetal: Beyond perception, Black hat bones, Godsleep, Limpin express
    -Κυριακή 7/10, Jazz/Swing: Jazzmatazz, Brazz, Five crisis band, Swing shoes & the Sugahspank
    ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
    -Παρασκευή 5/10: Γιάννης Λεμπέσης και η Λαϊκή Στράτα, Απόντες
    -Σάββατο 6/10: Βασίλης Βασιλάτος & Ιστορίες για κρουστά με το χορευτικό τμήμα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών (ΕΛΚΕΛΑΜ), Νομοτέλεια
    -Κυριακή 7/10: Φωτεινή Βελεσιώτου
    Θεατρικό πρόγραμμα
    Παρασκευή 5 Οκτώβρη
    * «Η παρέμβαση» του Βίκτορ Ουγκό από την θεατρική ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι»
    Συζητήσεις-εκδηλώσεις
    Παρασκευή 5 Οκτώβρη
    «Η νεολαία που αντιστέκεται, η νεολαία που νικά»
    Συνέλευση με εκπροσώπους σωματείων, επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων
    Παρεμβαίνει η Ειρήνη Αγαθοπούλου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Κιλκίς)
    Σάββατο 6 Οκτώβρη
    «Το παλιό πεθαίνει, το νέο παλεύει να γεννηθεί: Η Αριστερά στον 21ο Αιώνα»
    Κεντρικός Ομιλητής: Αλέξης Τσίπρας (Πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) Παρεμβαίνουν: Eric Toussaint (καθηγητής πολιτικής επιστήμης), Lisardo Suarez Fernandez (Comisiones Obreras-Συνδικαλιστής Ανθρακωρύχος)
    Κυριακή 7 Οκτώβρη
    «Κατασκευάζοντας τον εσωτερικό εχθρό: Πώς αντιμετωπίζουμε τον φασιστικό κίνδυνο»
    Ομιλητές: Δημήτρης Κουσουρής (Ιστορικός), Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Βασίλης Χατζηλάμπρου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Αχαΐας), μετανάστης εργαζόμενος.
    Θεματικές του Φεστιβάλ
    * Παιδεία * Εργασία * Φύλο * Δημοκρατία * Αλληλεγγύη
    Και τις 3 ημέρες στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν οι παρακάτω εκθέσεις και αφιερώματα:
    * Αφιέρωμα στα 90χρονα της Μικρασιατικής καταστροφής * Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο * Χρονολόγιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες της γενιάς μας * Έκθεση ζωγραφικής από τον Τάσο Νιφαδόπουλο * Έκθεση ζωγραφικής από την Ελένη Σπανούδη * Κατασκευές από λαμαρίνα από την Μαρία Στασινού * Εικαστική Εγκατάσταση από την Πέννυ Σκούρα
    * Εκθέσεις Φωτογραφίας:
    - Εργασία - Αστικό περιβάλλον-πόλη-ελεύθεροι χώροι - Μεταναστευτικό-αντιφασιστικό
    Ταινίες Μικρού Μήκους:
    * «Casus belli» του Γιώργου Ζώη, * «Έξοδος Κ1» του Τζανή Ραφαηλίδη.
    Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει επίσης παιδότοπος.

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το blog του φεστιβάλ: nsyrizafest.blogspot.com.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου