Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ



ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
Η σχετική ανάρτηση του onalert.gr  «STRATFOR: "Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα". Τι σενάριο "παίζει"» αποκαλύπτει μια ακόμη παράμετρο της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και των βάσεων στην προετοιμασία των βάρβαρων επεμβάσεων που σχεδιάζει ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα « Ένα σκηνικό προετοιμασίας στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Κόλπο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική περιγράφει σε ανάλυσή του το Stratfor. Η ανάπτυξη αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων δεν περνά απαρατήρητη και σ΄ αυτή εμπλέκεται και η Σούδα. Δώδεκα αεροσκάφη MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130 Υ και ελικόπτερα διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 13 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stratfor στη Σούδα. Το Stratfor χαρακτηρίζει με νόημα "ενδιαφέρουσα" αυτή τη "μαζική" αποστολή αεροσκαφών τα οποία συνδέει με αποστολές Ειδικών Δυνάμεων. Στις 24 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει το Stratfor αεροσκάφη F/A-18 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Moron στην Ισπανία. Οι πληροφορίες θέλουν τα αεροσκάφη αυτά να κατευθύνονται προς τον Περσικό Κόλπο. Την ίδια ημέρα οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο μετά από συμφωνία με το Ιράκ, αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα επιστρέψουν στη χώρα. Το Stratfor επισημαίνει και την αυξημένη κινητικότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Αφρική, όπου το Παρίσι ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις στη νότια Σαχάρα και στο βόρειο Μάλι. Αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντοπιστεί στη Λιβύη. Όπως σωστά επισημαίνουν οι Αμερικανοί αναλυτές κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων και να μην την συνδέσει με όσα γίνονται στη Συρία, το Αφγανιστάν, αλλά και στη Βόρεια Αφρική».

Επεμβάσεις που μοιράζουν και ξαναμοιράζουν τον κόσμο με το αίμα των λαών και προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς. Τώρα είναι η ώρα να στηθεί η Ευρώπη Φρούριο, να ορθωθούν τα νέα Τείχη του Αίσχους. Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στην αντιμετώπιση των απελπισμένων μεταναστών, εξασφαλίζοντας πακτωλό χρημάτων και πολιτικά ανταλλάγματα. Τα δόγματα Άμυνας - Ασφάλειας αλληλοδιαπλέκονται, η Ασύμμετρη Απειλή, ο κόσμος της εργασίας δηλαδή στοχοποιείται και κάποιων οι τραπεζικοί λογαριασμοί φουσκώνουν από τη διεξαγωγή του Προληπτικού και συχνότατα θερμού Πολέμου εναντίον των δυστυχισμένων. Τα στοιχεία που  παρουσίασε στο κείμενο του «Νέοι εξοπλισμοί για καταστολή στα σύνορα» ο Γρηγόρης Αναγνώστου - Τσούτσης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Άρτας και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ είναι αδιαμφισβήτητα και προκαλούν στο λαό μας εύλογα ερωτήματα που αναλογίζεται το μέγεθος των κοινωνικών περικοπών και τη λεηλασία μισθών-συντάξεων-δικαιωμάτων. Ας του δώσουμε το λόγο:
Πλοία, ελικόπτερα, οχήματα, κάμερες, υπερσύγχρονα μέσα επιτήρησης συνόρων, συστήματα φακελώματος, κέντρα κράτησης. Ήδη πάνοπλες, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση, για το ανθρωποκυνηγητό μεταναστών, εξοπλίζονται και παραπέρα δαπανώντας πακτωλό χρημάτων σε καιρούς γενικευμένης ανέχειας και φτώχειας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Για μέσα καταστολής εναντίον προσφύγων του ιμπεριαλισμού που όμως κανείς δεν διασφαλίζει ότι δεν στοχεύουν και στο εσωτερικό μέτωπο, στη λεγόμενη «εσωτερική ασφάλεια». Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΥΕΔΑΠ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΥΠΡΟΠΟ), υψηλότατα κονδύλια διατίθενται γι' αυτήν την «ασφάλεια» από τα ευρωενωσιακά Ταμεία Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφής. Το Εξωτερικών Συνόρων (προϋπολογίζει 44,7 εκατ. για την Ελλάδα το 2012) χρηματοδοτεί αποστολές ελέγχου και επιτήρησης στα εξωτερικά σύνορα, περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα, ενίσχυση των μηχανισμών φακελώματος και διασταύρωσης στοιχείων για εντοπισμό πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων κλπ. Το Επιστροφής (με 37,3 εκατ. φέτος για την Ελλάδα) καλύπτει το κόστος των απελάσεων κ.ά. Μεταξύ των έργων που υλοποιήθηκαν με πιστώσεις του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων συγκαταλέγονται: Προμήθεια συστημάτων φακελώματος, όπως το σύστημα Πληροφοριών Θεωρήσεων (VIS), προϋπολογισμού 17 εκατ., και το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν 2ης γενιάς (SIS II). Ανακαίνιση χώρων κράτησης και αστυνομικών υπηρεσιών στην παραμεθόρια ζώνη. Προμήθεια 1.400 περίπου οχημάτων διαφόρων τύπων. Εκπαίδευση 1.500 αστυνομικών και λιμενικών σε αντικείμενα σχετικά με τον έλεγχο των συνόρων. Εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης συνόρων στο χερσαίο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην περιοχή Ορεστιάδας, μήκους 10,5 χλμ., το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα μέσα από συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. - Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται: Προμήθεια δύο ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. Προμήθεια ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης (προϋπολογισμού 40 εκατ.) και έξι μικρότερων πλοίων παράκτιας περιπολίας του Λιμενικού Σώματος. Προμήθεια και εγκατάσταση του λεγόμενου Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τα σύνορα, καθώς και η επέκταση των σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Προμήθεια κινητών επιχειρησιακών κέντρων εξοπλισμένων με θερμικές κάμερες και ραντάρ, καθώς και κινητών μονάδων X-Ray, για τις ανάγκες ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού. Κατασκευή κέντρων πρώτης υποδοχής και κέντρων κράτησης «παράνομων» μεταναστών με προτεραιότητα στην περιοχή του Έβρου (για τα κέντρα αυτά έχουν ήδη εγγραφεί πιστώσεις 11 εκατ. ποσό που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα έτη). Τα κονδύλια που διαχειρίζεται το ΥΠΡΟΠΟ από το Ταμείο Επιστροφής για τις «επιστροφές» μεταναστών στην πατρίδα τους μέχρι τώρα έχουν χρηματοδοτήσει: Απελάσεις για πάνω από 50000 άτομα, μέσω μεμονωμένων ή ομαδικών επιχειρήσεων επαναπατρισμού. Εκπαίδευση 1.450 αστυνομικών σε θέματα διαδικασιών «επιστροφής». Πρόσληψη υπηρεσιών ψυχολόγων, διερμηνέων και κοινωνικών λειτουργών κλπ. Κονδύλια απορροφούν και από το περιλάλητο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Π.χ. αναμένεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ χρηματοδότησης του έργου αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του συστήματος παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας, ύψους 4 εκατ. το οποίο θα υλοποιηθεί από το Λιμενικό).
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. Παρακολουθώντας την σχετική αρθρογραφία είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τις σημαντικές κινήσεις τις οποίες έκανε το ελληνικό κράτος εις βάρος του βασικού του ανταγωνιστή στην περιοχή. Οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις επιχείρησαν και κατάφεραν να διεθνοποιήσουν το μεταναστευτικό ζήτημα, να το κάνουν αντικείμενο της ευρωπαϊκής πολιτικής και να αναδείξουν την Τουρκία ως υπεύθυνη των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, μέσω των συνθηκών του Δουβλίνου και την παρουσία της FRONTEX  επιχείρησαν να κατοχυρώσουν τα αμφισβητούμενα ελληνοτουρκικά σύνορα, ιδίως στο Αιγαίο και να βάλουν την Τουρκία απέναντι στην Ε.Ε. Ενδεικτικό γεγονός είναι η τελευταία σύγκρουση μεταξύ των σκαφών του Λιμενικού Ελλάδας-Τουρκίας, ως αποτέλεσμα των συχνών αντιπαραθέσεων μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και της  FRONTEX.
Αξίζει επομένως να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες του αδίστακτου ελληνικού καπιταλισμού που εγκαινίασε η αγορά του νέου σκάφους 40-50 μέτρων για το Λιμενικό προϋπολογισμένου κόστους 40.000.000 ευρώ, και μάλιστα ενώ οι αποκαλύψεις για τις μίζες από τις πολεμικές προμήθειες αναστατώνουν το σύνολο του αστικού πολιτικού σκηνικού.  Ο «νέος εχθρός του έθνους» είναι ο πρόσφυγας, ο μετανάστης και δικαιολογεί ότι για τη συγκεκριμένη προμήθεια έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε ν' αποφευχθεί η χρονοβόρα παραπομπή του θέματος στη διακομματική επιτροπή. Όπως γράφουν γνωστά ακραία blog "το πλοίο θα ενσωματωθεί στο Λιμενικό που θα το βοηθήσει να φέρει εις πέρας τα νέα του καθήκοντα,  με αποστολή τον εντοπισμό των λέμβων που θ' αποπειρώνται να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα αλλά και επιτήρηση της ΑΟΖ (της μελλοντικής φυσικά, καθώς δεν έχει καθορισθεί ακόμη)»! Το σύγχρονο, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σκάφος θα διαθέτει εκτός των άλλων θερμικές κάμερες και πυροβόλα.
Ραντάρ στις βραχονησίδες για Τουρκικές προκλήσεις και απελπισμένους μετανάστες. Ο ελληνικός αστικός κόσμος καταφέρνει να κουβαλά κάτω από την ίδια μασχάλη τα δύο καρπούζια και να παίζει άνετα το παιχνίδι Άμυνα-Ασφάλεια. Σύμφωνα με πηγές του bloko.gr έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη με την ονομασία "σύστημα επιτήρησης ραντάρ στο Βόρειο Αιγαίο", το οποίο έχει ήδη επιλέξει τα σημεία και τις βραχονησίδες εκείνες στις οποίες θα τοποθετηθούν ειδικά ραντάρ τα οποία θα σημάνουν alert στην περίπτωση εντοπισμού μη πιστοποιημένων πλεύσεων και το συνολικό κόστος προμήθειας προϋπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Για το Νότιο Αιγαίο, εκπονείται σε συνεργασία με τον Frontex άλλη μελέτη με την ονομασία "σύστημα επιτήρησης  θαλασσίων συνόρων" με πάνω κάτω ίδιες προδιαγραφές αλλά πιο εξελιγμένα συστήματα προϋπολογισμένης δαπάνης 3.500.00 ευρώ.
Τα αποτελέσματα αυτής της ακραίας αντεργατικής-αυταρχικής-πολεμικά τυχοδιωκτικής πολιτικής είναι καταρχήν οι δεκάδες πνιγμένοι στα νερά του Αιγαίου, συνήθως γυναικόπαιδα, αλλά και οι κρατούμενοι μετανάστες στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης του ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ! Το ρεπορτάζ του tvxs.gr είναι συγκλονιστικό:
«Κραυγή αγωνίας μεταναστών από το στρατόπεδο της Ξάνθης. Από την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, οι 45 κρατούμενοι μετανάστες στο στρατόπεδο φύλαξης της Ξάνθης έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φύλακες του στρατοπέδου δείχνουν πλήρη αδιαφορία για το τι συμβαίνει. Ο Ρασίντ, ένας από τους απεργούς μέσα στο στρατόπεδο, μίλησε στο tvxs.gr, και ανέφερε ποιά είναι τα προβλήματά τους. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος.
Σύμφωνα με τον Ρασίντ, οι 45 κρατούμενοι, πακιστανικής καταγωγής, φυλάσσονται εκεί εδώ και οκτώ μήνες. Νωρίτερα ήταν στα κέντρα κράτησης στην Αμυγδαλέζα και στο Μενίδι. «Εκεί ήμασταν 100 και μας έφεραν εδώ στην Ξάνθη. Οι 55 έφυγαν με άδεια παραμονής για ένα χρόνο», δηλώνει ο Ρασίντ.
Όπως εξηγεί ο ίδιος η κράτηση για παράνομη είσοδο στην χώρα διαρκεί από τρεις έως έξι μήνες. Μετά με το εξιτήριο από το κέντρο κράτησης μπορούν να παραμείνουν στην χώρα για άλλους 6 μήνες, εφόσον δεν εκκρεμεί απόφαση απέλασης ή εάν δεν έχουν πάρει άδεια παραμονής για ένα χρόνο.
 «Εμάς μας έχουν δώσει κάτι βιβλία και χαρτιά αλλά πουθενά δεν γράφει για την παραμονή για ένα χρόνο. Τώρα μας λένε ότι θα μας κρατήσουν εδώ αυτό τον χρόνο. Είμαστε ήδη 8 μήνες στην Ξάνθη! Αν είναι να μας απελάσουν θα έπρεπε να το είχαν κάνει στους έξι», αναφέρει με απόγνωση ο Ρασίντ, που τονίζει ότι θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να διευθετηθεί το θέμα τους. 
«Τους άλλους που τους έστειλαν στο Αλλοδαπών, στην Αθήνα στην Πέτρου Ράλλη, τους είπαν 'εάν σας δώσουν κόκκινη κάρτα καλώς. Αλλιώς ισχύει το δικό μας χαρτί'. Εμείς θέλουμε να βγούμε. Για τους άλλους που έφυγαν γιατί ίσχυσε ο νόμος και για εμάς όχι;», ρωτά ο απεργός πείνας.
Ο ίδιος σχολιάζει πως «οι φύλακες του στρατοπέδου, αν και βλέπουν ότι δεν έχουμε φάει τίποτα για τέσσερις μέρες, δεν μας έχουν ρωτήσει απολύτως τίποτα. Αδιαφορούν». 
  
Αναγκαιότητα όσο ποτέ ο κοινός αγώνας των εργαζομένων ανεξάρτητα την εθνικότητα, τη θρησκεία, τη φυλή και το χρώμα ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τα αστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ.  6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου