Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!



Ξημερώματα Παρασκευής στις 6 του Αυγούστου   2010…………….ξημερώματα  Πέμπτης στις 27 Σεπτέμβρη  2012. Μεσολάβησαν είκοσι και πέντε μήνες για το αυτονόητο. Οι κάτοικοι επί της οδού Νικολαίδη, στη Μάνδρα Αττικής κατάφεραν το ανέφικτο. Την αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που είχε τοποθετηθεί χωρίς άδεια στο κτίριο επί της οδού Στρ. Ρόκα 102 ιδιοκτησίας Νικ. & Μαρίας Πόγκα.
Με τακτική που μόνο «κλέφτες» ακολουθούν, δηλαδή νύχτα, τοποθετήθηκε η κεραία ξημερώματα της 6ης Αυγούστου 2010. Οι κάτοικοι άμεσα ενημέρωσαν το Δήμο Μάνδρας, και την Αστυνομία. Ακολούθησε μία σειρά εγγράφων στην αρμόδια Πολεοδομία, καθώς και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Με έκπληξη κάθε φορά διαπίστωνα, ότι οι καταγγελίες  σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ήταν πολύ συχνές. Με λίγα λόγια κάτι που γίνεται παράνομα και με τέτοια συχνότητα μπορεί και να νομιμοποιηθεί!!!!
Η Πολεοδομία διενήργησε αρκετές αυτοψίες και η εταιρία VODAFON-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕ κατέληγε στις ανάλογες ενστάσεις. Μετά την έκθεση αυτοψίας στις 22.7.2011, η παραπάνω εταιρία, έκανε ένσταση η οποία και εξετάστηκε στις 16.11.2011.Η ένσταση απορρίφθηκε, γιατί δεν προσκομίστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία, που να την νομιμοποιούν. Οι κάτοικοι  ήταν παρόντες, όπως πάντα και πίστεψαν ότι δικαιώθηκαν. Μάταια όμως, η εν λόγω εταιρία παραμονή της εκτέλεσης απόφασης κατεδάφισης, από τον Δήμο Ελευσίνας στις 9.12.2011 αποστέλλει  προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Σε πείσμα των καιρών όμως οι κάτοικοι και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, αποφάσισαν να προχωρήσουν δίνοντας ανάλογο χρηματικό ποσό και ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο. ΄Επρεπε να περάσουν τέσσερεις μήνες για να αποφασίσει η Πρόεδρος του Γ’ Τμήματος Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι η εκτέλεση κατεδάφισης δεν θα προκαλούσε κατά τον αιτούντα  - VODAFON-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕ - «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη». Η απόφαση στάλθηκε στον Δήμο Μάνδρας, μέσω του αρμόδιου δικηγόρου στις 4.7.2012.Με σύσσωμη την παρουσία των κατοίκων για άλλη μια φορά στις 11 Ιουλίου 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας ψηφίστηκε  ομόφωνα η κατεδάφισή της. Ο Δήμος στις 11.9.2012 απέστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής/Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης ,Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών για την διάθεση συνεργείου αποξήλωσης της κεραίας.
Ετσι λοιπόν φτάσαμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε και στις 27.9.2012 έφτασε η εν λόγω εταιρία, για να προλάβει το συνεργείο του Δήμου. Σκοπός της ήταν  η αποξήλωση όλων αυτών, που είχαν τοποθετηθεί για τη λειτουργία της κεραίας, χωρίς να καταστραφούν. Τοποθετήθηκαν προσεκτικά σε κουτιά φορτώθηκαν σε δύο φορτηγά και αποχώρησαν. Ετσι απλά!!!!Εχοντας αφήσει πίσω τους ένα ιδιοκτήτη πλουσιότερο παράνομα με ένα άλφα ποσό και τους κατοίκους περισσότερο αισιόδοξους  ότι άμα θέλουμε ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες που με την ηθική και οικονομική υποστήριξη συμπορεύτηκαν για 25 μήνες –χωρίς πολιτικές ή κομματικές διαφορές- και αυτή η επιτυχία τους ανήκει αποκλειστικά!!!!

Θωμαίς Βαρέλη - Κίνηση Πολιτών Μάνδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου