Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή η αποκάλυψη του HOTDOC για τα χρέη προς το ΙΚΑ


Στην αποκάλυψη του HOTDOC αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης μιλώντας για διακανονισμό 4.700 δόσεων με τελευταία εκείνην του Μαρτίου 2404 -δηλαδή σε τέσσερις αιώνες!- που έκανε το ΙΚΑ σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Το HOTDOC είχε αποκαλύψει την προκλητική ρύθμιση χρεών σε 4700 δόσεις που λήγουν το έτος 2404 που έκανε το ΙΚΑ στην επιχείρηση «Αθηνά Ξυνή» του ομίλου Ξυνή για χρέη συνολικού ύψους περίπου 800 χιλιάδων ευρώ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής: «Κάποιος αποφάσισε οι δόσεις να τελειώσουν μετά από 400 χρόνια. Τόσα ήμασταν κάτω από τον Τουρκικό ζυγό. Για μένα η λύση είναι το υπουργείο να καλύψει τους ιθύνοντες γιατί πάνω από το ποσό των 300.000 ευρώ υπογράφει η διοίκηση. Πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Γι΄ αυτό δεν ξέρω αν χρειάζεται να επιληφθεί και ο εισαγγελέας».
Κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για τους διακανονισμούς του ΙΚΑ προς τους οφειλέτες του, αφού ο κ. Κυρίτσης συνέστησε στους παριστάμενους βουλευτές να πάρουν ένα υπογλώσσιο, όπως έκανε και ο ίδιος όταν περιήλθε εις γνώση του το συγκεκριμένο θέμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή ένας λαός είναι στα γόνατα. Μια χώρα αιωρείται στην άβυσσο. Μιλάτε για διακανονισμούς μέχρι το 2013 και εγώ έχω στα χέρια μου έγγραφο που αναφέρει δόσεις 4.700, τελευταία δόση στις 31-3-2404. Αυτά αναφέρει επίσημο έγγραφο».
Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, αρκέστηκε να απαντήσει ότι «πρέπει το έγγραφο αυτό να περιέλθει και σε δική μας γνώση, προκειμένου να αποταθούμε στη διοίκηση του ΙΚΑ και να τους ρωτήσουμε τι ακριβώς πρόκειται να κάνουν με τον κύριο που έκανε αυτή τη ρύθμιση» παρόλο που το δημοσίευμα του HOTDOC με όλα τα έγγραφα έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και προκάλεσε και την άμεση παρέμβαση του Λέανδρου Ρακιντζή, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που ζητούσε διευκρινήσεις για τη συγκεκριμένη ενέργεια που δεν συμβαδίζει με καμία προβλεπόμενη νομική ρύθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου