Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να σας ενημερώσουμε για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις που αφορούν στην υπόθεση του κτήματος Καμπά το οποίο βρίσκεται στην Κάντζα και αφορά στα συμφέροντα όλων των κατοίκων του Δήμου μας.
Ο κ. Ζούτσος στην απαράδεκτη ηθικά και κοινωνικά απαίτηση της εταιρίας REDS A.E. για άμεση καταβολή ως αποζημίωση σε αυτή 4.200.000€ από το Δήμο, διάλεξε να έχει αντιπάλους του όχι την συγκεκριμένη εταιρία, αλλά όλες τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις της Παλλήνης που κατά τη γνώμη του φέρουν την ευθύνη.
Και ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σύσσωμος ο Δήμος, με διαπαραταξιακή επιτροπή υπό τον Δήμαρχο θα αγωνιζόταν με πολιτικούς και νομικούς τρόπους, για να αποτρέψει την καταβολή αυτού του ποσού, ξαφνικά στις 24/7, στη νέα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ο κ. Ζούτσος εξαπέλυσε, με πολιτικά ανήθικο τρόπο, οξύτατη προσωπική επίθεση στους προηγούμενους Δημάρχους της Παλλήνης, χωρίς λόγο, βγάζοντας λάδι την εταιρία. Προφανώς, πιστεύει ότι αν διαλύσεις το στρατόπεδό σου και πας μόνος σου στη μάχη, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ευφυής τακτική!!!
Εκτός αν θεωρεί ότι η μάχη είναι χαμένη εκ των προτέρων και προσπαθεί να ρίξει σε άλλους τα βάρη!!!

Να υπενθυμίσουμε με λίγα λόγια τη θέση μας, όπως αυτή γραπτά και προφορικά κατατέθηκε στο Δ.Σ. της 3/7/2012.

1.Είναι αδιανόητο το 2012, με χρεοκοπημένη τη χώρα, τους πολίτες και τους Δήμους, η εταιρία REDS Α.Ε να απαιτεί τώρα και ξαφνικά από τον Δήμο μας, ένα γιγαντιαίο ποσό (4.200.000€) ως αποζημίωση για μια μία έκταση 8,8 στρεμμάτων η οποία παραχωρήθηκε στο Δήμο Παλλήνης (τυπικά απαλλοτρίωση) το έτος 2000 κατόπιν συμφωνίας των δύο μερών, προκειμένου να χτιστούν σχολεία στην Κάντζα. Είναι ανέντιμο και ανήθικο πολιτικά, η συγκεκριμένη εταιρία να ζητάει ένα τέτοιο ποσό δεδομένου ότι: Έχει κερδοσκοπήσει, με δισεκατομμύρια – δισεκατομμυρίων του ελληνικού λαού τις τελευταίες 10ετίες, εκτελώντας έργα του Δημοσίου, σχεδόν μονοπωλιακά.
Έχει επιβαρύνει περιβαλλοντικά και όχι μόνο και σκοπεύει να επιβαρύνει και οικονομικά την πόλη της Παλλήνης στη περίπτωση του λόφου Έντισον (χτίζοντας 10δες διαμερίσματα με πλήθος παρανομιών συγκαλυμμένων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004).Επιπλέον, αν μελλοντικά υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της στο Κτήμα Καμπά για το τεράστιο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί θα αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο η οικονομική ζωή, οι κοινωνικές συνθήκες, το περιβάλλον της περιοχής μας.
Το 2005 έχει εγγράφως συμφωνήσει ότι, αν ποτέ υπάρξει θέμα αποζημίωσης σε χρήμα, αυτή θα είναι 93€/τ.μ.Παρόλα αυτά πριν λίγο καιρό και εκ των υστέρων ζήτησε την τιμή των 1.000€/τ.μ, πετυχαίνοντας 450€/τ.μ ως τελική τιμή με δικαστική απόφαση του Φεβρουαρίου 2012.

2.Επιπλέον προτείναμε στον δήμαρχο και στο Δ.Σ την δημιουργία δημοτικής διαπαραταξιακής επιτροπής και με συμμετοχή ειδικών υπηρεσιακών παραγόντων επί του θέματος , που με επικεφαλής τον Δήμαρχο θα οργανώσει:

α) τη δέουσα νομική παρέμβαση στα δικαστήρια προκειμένου να κερδηθεί η υπόθεση ώστε να μην αναγκασθεί ο Δήμος μας να καταβάλλει το παραπάνω ποσό.

β) πολιτικές παρεμβάσεις για την:
Πλήρη ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας
Την δημοσιοποίηση του ζητήματος για την αήθη πρακτική της εταιρίας στα μέσα ενημέρωσης (τοπικά και κεντρικά)
Την πίεση προς τα κόμματα να πάρουν θέση εντός Βουλής (ερωτήσεις) και εκτός, με πολιτικές κινήσεις που αυτά θα έκριναν σκόπιμες
Την πίεση προς τη Κυβέρνηση (αρμόδια υπουργεία), που διαπραγματεύονται την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων με την συγκεκριμένη εταιρεία.
Τέλος την διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στην Κάντζα ενάντια στους σκοπούς της εταιρείας REDS και υπέρ της προστασίας των συμφερόντων του Δήμου.

3.Την αναθεώρηση της πράξης εφαρμογής που αφορά στην ένταξη στο σχέδιο του Τριγώνου της Κάντζας εφ όσον έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παρατυπίες,παραλείψεις και αστοχίες κατά τη διαδικασία ένταξης της περιοχής στο σχέδιο.

Στα παραπάνω ο κ. Ζούτσος είχε συμφωνήσει ή τουλάχιστον δεν είχε διαφωνήσει.Ξαφνικά στο τελευταίο Δ.Σ εξαπέλυσε βίαιη φραστική επίθεση στον επικεφαλής της Παράταξής μας Θ. Γκοτσόπουλο (εδώ μόνο με όρους πολιτικής ψυχολογίας και ψυχανάλυσης μπορεί να ερμηνευτεί η συμπεριφορά του),τον οποίο κατηγόρησε ότι δήθεν το 2005, ως δήμαρχος δεν διόρθωσε το λάθος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επιστρέφοντας 3 στρέμματα στην εταιρεία(!) και καταβάλλοντας σε χρήματα τα υπόλοιπα, χωρίς να του τα ζητήσει κανείς!!!

Είναι προφανές ότι ο κ. Δήμαρχος έχει αποφασίσει να πορευτεί μόνος του και στο συγκεκριμένο θέμα,όπως άλλωστε πράττει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους δημότες του Δήμου μας. Ίσως γι’ αυτό από το Φεβρουάριο που του είχε κοινοποιηθεί η απόφαση του Δικαστηρίου δεν έκανε την παραμικρή ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είχε υποχρέωση να κάνει. Μ’ αυτή την τακτική όμως αναλαμβάνει αυτός προσωπικά και η παράταξή του και την ευθύνη της όποιας εξέλιξης.
Εμείς από την πλευρά μας θα ενημερώνουμε τους κατοίκους, θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους, δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να πληρωθούν και δεν θα πληρωθούν.

Παλλήνη, 27/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου