Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Φιάσκο... Ολυμπιακών διαστάσεων στο μπάντμιντον γυναικών


Οκτώ αθλήτριες του μπάντμιντον κατηγορήθηκαν από την Ολυμπιακή επιτροπή πως στη διάρκεια αγώνα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου προσπάθησαν να... χάσουν, επιχειρώντας προφανώς να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης της επόμενης φάσης του αγωνίσματος. Οι αθλήτριες δέχτηκαν τα γιουχαρίσματα του κοινού και ο διαιτητής τους απείλησε με αποκλεισμό από την επόμενη φάση.
 
Και τα τέσσερα ζευγάρια των αθλητριών του ομαδικού μπάντμιντον είχαν ήδη καταφέρει να προκριθούν στην επόμενη φάση των αγώνων και εμφανίστηκαν να προσπαθούν να.... στήσουν το αποτέλεσμα, διαλέγοντας την ομάδα που θα αντιμετώπιζαν στους ημιτελικούς.

Η Παγκόσμια Επιτροπή Μπάντμιντον ανέφερε πως κατηγορεί τις αθλήτριες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία γιατί δεν χρησιμοποίησαν όλες τους τις δυνάμεις για να κερδίσουν τον αγώνα και «συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ξεκάθαρα καταχρηστικό και βλαβερό για το άθλημα». Αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια ακρόαση για την υπόθεση προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση. Άγνωστες είναι οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν στις αθλήτριες. Όλες τους πάντως θα αγωνιστούν το απόγευμα της Τετάρτης στους ημιτελικούς του αθλήματος.

Οι Yu Yang και Wang Xiaoli, οι Κινέζες πρωταθλήτριες, και οι αντίστοιχες αντίπαλες της Νότιας Κορέας, Jung Kyung-eun και Kim Ha-na, κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκαν έντονη κριτική και γιουχαρίσματα από τους θεατές που παρευρισκόντουσαν στον αγώνα, καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να χάσουν είτε χτυπώντας το φιλέ είτε... αποφεύγοντας το μπαλάκι. Ο διαιτητής Thorsten Berg, φανερά εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά των αθλητριών, πήγε στη μέση του φιλέ και απείλησε και τις δύο ομάδες με αποκλεισμό.

Η ομάδα της Κορέας τελικά κατάφερε να κερδίσει τον παράξενο αυτό αγώνα, περνώντας το πρώτο σετ με σκορ 21-14 και το δεύτερο 21-11, κάτι το οποίο έκανε τις Κινέζες αθλήτριες να χαμογελάσουν καθώς δεν θα αντιμετώπιζαν τις 2ες στη λίστα Κινέζες συμπαίκτριες τους πριν από τον τελικό. Αυτό σημαίνει πως - αν όλα πάνε καλά για την κινεζική αποστολή - θα τους αποφέρει 2 μετάλλια.

Η Γιου μετά το τέλος του αγώνα προσπάθησε να υπεραμυνθεί της συμπεριφοράς της, δηλώνοντας: «Για να πω την αλήθεια, οι αντίπαλοι αυτοί ήταν όντως δυνατοί. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμασταν αντίπαλες με την ομάδα της Κορέας και αύριο αγωνιζόμαστε στα προημιτελικά. Έχουμε ήδη προκριθεί και για τον λόγο αυτό θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις για την επόμενη φάση».

Η Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκίνησε τη δική της έρευνα για το θέμα. Ένας ανταποκριτής ανέφερε στο κρατικό κανάλι της Κίνας Xinhua πως η επιτροπή εναντιώνεται σε οποιαδήποτε εμφάνιση που «υπονομεύει το αθλητικό πνεύμα και το ήθος».

Ο άλλος αγώνας φιάσκο αφορούσε επίσης ένα ζευγάρι από τη Νότια Κορέα, τις Ha Jung-eun και Kim Min-jung, οι οποίες αντιμετώπισαν το ζευγάρι από την Ινδονησία, τις Meiliana Juahari και Greysia Polii. Ο Berg απείλησε και τις δύο ομάδες με αποκλεισμό λόγω της συμπεριφοράς τους. Η ομάδα της Νότιας Κορέας κέρδισε τελικά τον αγώνα, παίρονοντας τα 2 από τα 3 σετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου