Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επισπεύδεται η πώληση του ΤΤ και του ΟΠΑΠ


Επισπεύδεται η πώληση  του ΤΤ και του ΟΠΑΠ
Επιδιώκοντας να δώσει στην τρόικα έμπρακτες αποδείξεις ότι "κυνηγάει" τον ανέφικτο στόχο για έσοδα 3 δισ. από αποκρατικοποιήσεις εντός του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση αποφασίζει να επισπεύσει τις κινήσεις σ'αυτό το μέτωπο. Μετά την ΑΤΕ, σειρά παίρνει τιο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  και θα ακολουθήσει ο ΟΠΑΠ. Το θέμα θα συζητηθεί και στη σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Σημίτη, η οποία πάντως θα επικεντρωθεί στα νέα μέτρα για τη συμπλήρωση του πακέτου των 10,5 δισ. ευρώ.
Εφ'όσον δοθεί  σήμερα "πράσινο φως"  από τους  αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, οι διαδικασίες γιά την πώληση του πακέτου μετοχών του ΤΤ θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο 15ήμερο, παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώνονται από την αντιπολίτευση, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια στόματος Αλ. Τσίπρα διαμήνυσε ήδη  ότι ως κυβέρνηση θα επιδιώξει να ακυρώσει την πώληση της ΑΤΕ - και το ίδιο θα πράξει για το ΤΤ.
Ως βασικοί υποψήφιοι αγοραστές  του πακέτου καταστατικής μειοψηφίας του Ταχ. Ταμιευτηρίου εμφανίζονται η Εθνική και η Eurobank, οι οποίες κατέχουν ήδη περίπου 6% των μετοχών του  κάθε μία.
Παράλληλα με τη διαδικασία πώλησης του πακέτου κρατικής συμμετοχής, θα γίνει αποτίμηση της τράπεζας  από διεθνή οίκο για λογαριασμό του Δημοσίου, ώστε να  καθοριστεί το ελάχιστο αποδεκτό τίμημα.
πως αναφέρεται σε προηγούμενο σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, το ΤΤ δεν έχει καταρτίσει ακόμη ισολογισμό. Για τη δημοσιοποίηση του δόθηκε νέα παράταση μεχρι τις 10 Οκτωβρίου - όπως και για την ΑΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου