Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΜΚΟ Psychanimal - ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ - Σταμάτησε Το!


Την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 εθελοντές της ΜΚΟ Psychanimal βγήκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης ντυμένοι για πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλονίκης
συμβολικά κουνελάκια και ποντικάκια και ξεκίνησαν να ενημερώνουν πρωτοποριακά το κοινό που βρίσκονταν εκεί για τα βάναυσα πειράματα σε ζώα και να ζητούν να υπογράψει ο κόσμος για να σταματήσουν αυτά. 
 
Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν και εξακολουθούν να μαζεύονται ανεπίσημα θα σταλούν στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρωπαϊκή 'Ένωση.
Παρά τον καύσωνα και το χωρίς ενημέρωση επιφυλακτικό κοινό, οι εθελοντές μάζεψαν 402 στοιχεία ατόμων και υπογραφές.
Συνεχίζουμε καθημερινά για να μπορέσουμε να στείλουμε περισσότερες.

Σας καλούμε να συνεχίσετε την δική μας δράση κι εσείς ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  γιατί
  να υπογράψετε να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα εδώ
 

 

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ:
1. ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ από αυτήhttp://www.stopvivisezione.net/firma_ing.pdf

 σελίδα,
2.ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ τα απαιτούμενα στοιχεία και βάλτε και φίλους να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στα κουτάκια
3.ΣΤΕΙΛΤΕ την φόρμα στην αναφερόμενη διεύθυνση.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ευανάγνωστα, αναγράφεται η πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθμός, πόλη), τη χώρα, την εθνικότητα και τη δική σας υπογραφή
__________________
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
να στείλουν πολλοί περισσότεροι υπογραφές τους ΜΕΧΡΙ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
https://www.facebook.com/events/185638858234350/

 Η ΜΚΟ Psychanimal σε συνεργασία με την BUAV προωθεί την κινητοποίηση των Ελλήνων καταναλωτών στα θέματα βαναυσότητας ως προς τα ζώα και καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να γράψουν επιστολές στις αγαπημένες τους μάρκες προϊόντων ξεκινώντας από τα φυτικά προϊόντα ζητώντας τους να βεβαιώσουν ότι δεν κάνουν πειράματα σε ζώα και να πιστοποιηθούν από τον ξένο οργανισμό ως cruelty free. Στο κάλεσμα αυτό ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν κυρίως οι επιχειρήσεις Κορρε ως τώρα, ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα προϊόντα που καταναλώνει ο καθένας μας καθημερινά ανάλογα με το τι περιέχουν, έχουν επιπτώσεις και στην δική μας υγεία και στο περιβάλλον αλλά και στη ζωή εκατομμυρίων ζώων που χρησιμοποιούνται για πειράματα περνώντας μια ζωή μαρτυρική μέσα σε κλουβιά με αφόρητο πόνο


ΑΡΙΘΜΟΙ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Δεκάδες εκατομμύρια ζώων κάθε χρόνο παγκοσμίως, ενδεικτικά 12000000 μόνο στην Ευρώπη κα 3000.000 στην επίσημη καταγραφή στην Αγγλία σύμφωνα με την BUAV χωρίς να συμπεριλάβουμε τα μέλη ζώων κα τα εκατοντάδες χιλιάδες μεταλλαγμένα ζώα Man or Mouse - our report on Genetics Research
 που εκτρέφονται για  αυτόν τον σκοπό. Μόνον 38.000 ζώα χρησιμοποιούνται κάθε έτος σε ολόκληρη την ΕΕ για να εξετάσουν τα νέα συστατικά και τα προϊόντα των καλλυντικών κραγιόν, ενυδατικών και άλλων. Εκατοντάδες άλλα ζώα εκτρέφονται έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν μονάχα μέλη τους στην έρευνα.
Τα ζώα που κυρίως χρησιμοποιούνται είναι ποντίκια αρουραίοι, κουνέλια, χιμπατζήδες και πίθηκοι, σκύλοι γάτες, ινδικά χοιρίδια, γουρούνια άλογα κότες, ερπετά πτηνά και ψάρια.
Τα πειράματα περιγράφονται ως μια διαδικασία ικανή να επιφέρει πόνο, αγωνία, στρές, η και μόνιμη βλάβη. Τα ζώα αυτά υποβάλλονται σε ηλεκτροπληξίες, εγκαύματα, δηλητηριάσεις και ακρωτηριασμό για διάφορα τεστ, σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Σχεδόν το 60%των πειραμάτων διεξάγεται χωρίς αναισθησία! Όπως ενημερώνει η οργάνωση όταν δίνονται αναλγητικά αυτό είναι μόνο για μέρος του πειράματος μια και οι ερευνητές δεν θέλουν να επηρεαστούν τα αποτελέσματα.
Μερικά παραδείγματα συνηθισμένων τεστ σε ζώα :

Τεστ ευαισθησίας των ματιών (Draize Test)
Αυτό το πείραμα περιλαμβάνει τον ερεθισμό των ματιών τους με τοξικές ουσίες. Συνήθως αυτά τα ζώα κρατιούνται με ανοιχτά μάτια για να μην αποβάλλουν μέσω δακρύων τις ουσίες και φυσικά στο τέλος, τυφλώνονται. Υποφέρουν από φρικτούς πόνους στα μάτια τους για τουλάχιστον 21 ημέρες συνεχόμενα. Όταν το πείραμα ολοκληρωθεί, τα ζώα θανατώνονται ή χρησιμοποιούνται σε άλλα τεστ.

Δερματολογικά τεστ
Τα ζώα ακινητοποιούνται, τους ξυρίζουν το τρίχωμα σε διάφορα σημεία του σώματός τους και τους ρίχνουν για περίπου ένα μήνες, καυστικές ουσίες ώστε να διαπιστώσουν σε πόσο χρονικό διάστημα θα διαβρωθεί το δέρμα τους.

Τεστ θανατηφόρας δόσης ( R50)
Το πείραμα αυτό περιλαμβάνει την μετά βίας χορήγηση από το στόμα, ή την χορήγηση με ενέσεις και εισπνοή, ουσιών που σκοτώνουν προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιστήμονες πια είναι τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης μίας χημικής ουσίας
προτού ο οργανισμός καταλήξει. Αυτά τα πειράματα προκαλούν στα ζώα διάρροια, εμετό, παράλυση, αιμορραγία από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το δέρμα. Η διάρκεια αυτών μπορεί να εκτείνεται από μήνες έως χρόνια όπως επιδημαίνει η Λίτσα Σταύρου
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ο ευαισθητοποιημένος πολίτης;
  • Να αρχίσει από σήμερα να χρησιμοποιεί τα πιστοποιημένα χωρίς βαναυσότητα προϊόντα με την ειδική σήμανση και να ζητήσει από τα καταστήματα όπου συχνάζει να τα φέρνουν.
  • Να γράψει στις εταιρείες που κάνουν πειράματα ναι να δηλώσει την αντίθεση του ζητώντας τους να καταφύγουν σε μη βάναυσες διαδικασίες όπως η χρήση της τεχνολογίας in vitro
  • Να ενημερώσει όσο περισσότερους γνωστούς του κα φίλους του μπορεί για την βαναυσότητα απέναντι σε τόσα εκατομμύρια ζώα και να τους μεταδώσει τις γνώσεις του. Βιβλία όπως: “Tα Πειραματόζωα” του Αρκά για μικρότερες ηλικίες, το ” Όχι στα πειράματα στα ζώα” του Α.Χαριτάκη, και το “H Απελευθέρωση των Ζώων” του P.Singer βοηθούν τον σκοπό της ευαισθητοποίησης καθώς και video που θα βρείτε :
  • στο site μας
     
       στην σελίδα μας στο Facebook
      στην ειδική σελίδα μας
     για τα πειράματα σε ζώα.
  • Να βοηθήσει οικονομικά ως χορηγός τους οργανισμούς που μελετούν το θέμα  όπως BUAV, ECEAE, IAPEA ή να βοηθήσει την ΜΚΟ Psychanimal στο να φτιαχτούν πολλά φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά έτσι ώστε να ενημερωθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.
  • Εάν έχει κάποιο ταλέντο να βοηθήσει ως εθελοντής μας στο να γίνουν εκπομπές, video και άλλα ενημερωτικά υλικά στα ελληνικά με γνωστούς και διακεκριμένους επιστήμονες, και φιλοσόφους, γνώστες του θέματος.
M.K.O.Psychanimal
Ψυχολόγοι και Άλλοι Επιστήμονες Υπέρ της Προστασίας Ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου