Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αισιοδοξώ......


Η εκτίμηση μου πλέον , όχι ως οικονομολόγου αλλά ως ιστορικού, είναι ότι η υπόθεση του μορφώματος του ευρώ φτάνει στο τέλος του.
Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ευρωζώνη.
Οι λόγοι είναι κυρίως πολιτικοί και όχι οικονομικοί αλλά αυτά αφορούν τους αναλυτές του μέλλοντος.
Εκείνο που προέχει τώρα είναι -και αυτό το βάρος πέφτει στην Αριστερά- είναι να προετοιμάσει ψυχολογικά και οικονομικά την ελληνική κοινωνία και το κράτος για το Μετά.
Θα είναι τραγικά καταστροφικό στην έξοδό μας απ΄το ευρώ να κυβερνά το σημερινό Σύστημα.Θα τα ξεπουλήσει ΟΛΑ - και εμάς μέσα- ΤΖΑΜΠΑ.
Πρέπει άμεσα να φτιάξουν οι οικονομολόγοι της Αριστεράς ένα σχέδιο εξόδου και μετάβασης στο επόμενό μας νόμισμα .
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να γίνουν -αμέσως μετά την έξοδο- μερικά βασικά πράγματα.
Να απαγορευτούν για ένα χρονικό διάστημα οι πωλήσεις Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας (για να αποφύγουμε τα ξεπουλήματα σε όσα κοράκια έχουν περιουσίες έξω και περιμένουν)
Να σταματήσει η οποιαδήποτε συζήτηση αποπληρωμής Χρέους και σε δεύτερη φάση να πληρωθούν όσα χρέη αναγνωρισθούν ως υπαρκτά στο νέο εθνικό νόμισμα και όχι στο οποιοδήποτε ισχυρό επιλέξουμε να έχουμε την ισοτιμία μας.
Να επιλεχθεί πολύ προσεκτικά το Ισχυρό νόμισμα της ισοτιμίας του εθνικού μας νομίσματος με πιθανά ανταλλάγματα.
Να βρεθούν -και θα βρεθούν εύκολα- νέα κράτη δανειστές μας πέρα απ τους συνήθεις τοκογλύφους.
Να κινητοποιηθεί τέλος ο ελληνικός λαός στην αναστήλωση και την αναγέννηση της χώρας όχι μόνο οικονομικά αλλά με νέο Κράτος Δικαίου και Αρχών , με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, ρεαλιστικά και αισιόδοξα.
Το τι θα κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη για τα δικά τους νομίσματα δεν θα πρέπει να μας αφορα ιδιαίτερα.
Η στρατηγική μας θέση ανάμεσα στην Ανατολή, τη Δύση και την Αφρική θα μας δώσει σίγουρα νέους ισχυρούς συμμάχους και φίλους αν έχουμε ηγέτες έντιμους και θαρραλέους και λαό δυνατό και μάχιμο.
Αισιοδοξώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου